Cem Erdeveciler

Üniversitelinin Dramı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gün geçmiyor ki bir olay olmasın, KYK’lardaki bu asansör meselesi nedir? Durmadan bozulan ve hayatlara mal olan asansörler ve de özellikle kız yurtlarında meydana geliyor.

Üniversite öğrencilerinin hemen hemen birçoğunun barınma ihtiyacını karşılayan KYK lar, yeterlide gelmiyor. Kapasiteleri dolu olduğundan ve de yeni yurtlar açılmadığından dolayı öğrencilerinde ihtiyaçlarını karşılayamaz durumdalar.

Ekonomik darboğaz içinde olan ülke şartlarında KYK yurtlarında kalamayan öğrenciler özel yurtlara yönelmekte eğer onlarda da yer bulamazlarsa birkaç arkadaş birleşip ev tutma yoluna gidiyorlardı. Fakat ev kiralarının astronomik rakamlara ulaştığı bu durumda ev tutmak ta bile zorlanır oldu üniversite öğrencileri.

Aldıkları KYK kredileride bir nebze olsun rahatlatmıyor hele büyük şehirde okuyorlarsa kampüslerde 14 – 15 lira olan bir öğün yeterli değil öğrenci için. Normal bir akşam yemeği yemek isteseler sıradan bir restoranda bu öğün 190 ile 250 arasında değişiyor yani uzun lafın kısası 1250 tl olan KYK kredisi yeterli gelmiyor öğrencilere.

Asgari ücretin ne olacağının tartışıldığı bu günlerde öğrenci kredileri de içinde bulunduğumuz şartlar göz önüne alınarak öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak duruma getirilmelidir.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sahip çıkarak onların, iyi bir eğitim alabilmeleri ve akademik olarak kendilerini yetiştirebilmeleri ve ülkemize yararlı bir birey olabilmeleri için; ivedilikle kalacakları yurtlar çoğaltılmalı, öğrenci kredileri arttırılmalıdır.

Üniversitede okuyan gençlerimiz: Gerek ailelerine yük olmadan gerekse bir işte çalışmak zorunda kalmadan sadece fakültelerine odaklanmalı ve de başarılı, özgüveni yüksek bireyler olarak yetişmelidirler. Maddi kaygıları olmadan..

Zaten sosyal devlet anlayışı da bu değil midir? Parasız Sağlık ve Parasız Eğitim. İktidarı ve muhalefeti birlik olmalı ve geleceğimiz olan gençlere sahip çıkmalı.

2023 biterken açıklanan PİSA sonuçları içler acısı,  eğitimin içi boşaltılıyor okuduğunu anlamayan gençler çoğalıyor. Her şey birbirine girmiş durumda bu duruma dur demenin zamanı gelmedi mi?

Dostlar sahip çıkalım gençlerimize 2024 umut olsun hepimize. Zoru başaralım güneşli bir dünya umuduyla, özgürlük ellerimizde. Sevgiyle kalın…

 

 

 

 

Üniversitelinin Dramı

Yorumlar kapalı.