Melek Göztepe / Farklı Bakış

SOR SORULARINI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Zor olmasın bugün soruların. Kolaylarından seç. Kuşlar cıvıldıyor ömrümün çatısında, kuşlar. Onların neşesi benim neşem. Onların gayreti benim gayretim. Onlara kandım bu sabah. Zor olmasın ondan soruların, hemencecik cevaplayabileyim. Kuşlar gibi neşeyle devam edeyim günüme.

Başımın üstünde telaşlı gidiş gelişleri ve çığlıklarıyla kırlangıçlar. Dünyaya duyurmak ister gibiler seslerini ve yuva kurma çabalarını. Görün bizi, görün dercesine. Gayrete aşık tavırları, belki de birbirleri ile ortak çalışma dilleri çığlıkları ya da onlar da sorular soruyordur birbirlerine “Oluyor mu yaptığım? Bunu nereye götüreyim?Hey!Nasıl gidiyor senin işin? Ne zaman bitecek? …” öyle ya onlarda sorularla konuşuyor olabilir bu sabah. Sorularla anlamaya çalışıyorlardır birbirlerini!

Bahçe bahçe taze çiçek festivali. Her bir köşede ayrı bir şevk var baharı karşılayan. Onların şevkine ortak olmaya mı geldiniz kırlangıçlar? “Onlar gibi biz de baharız” demeye mi geldiniz?Küçücük bedenlerinizle baharı çoğaltmaya mı geldiniz? Başkalarının ikliminde baharı yaşatmaya mı geldiniz? Ya da ait olduğunuzyeri bulduğunuz için mi bu haykırışlar. Ait olduğu yeri bulunca insan çiçeklenmeye durup, baharı yaşarmış ya onun neşesi mi kulağıma ulaşan?

Duvardaki saatim durmuş bu sabah. Saati bahara ayarla. Sorularını ona göre tak ibresine. Sorularını çabuk sor. Bak senden önce ben yükledim soruları metnime. Senden önce ben beklemeye durdum cevapları. Senden önce okumaya başladım etrafımda olanları, okunmayı bekleyenleri. Acele et. Eskimeden sorularını sor. Bugün cevaplamaya hazırım ama zor olmasın, bilmediğim yerden gelmesin. Hadi sor sorularını…

kök salmış içinde
sorular
sorular büyümede
varmak için farkına
yanılgılar toplama
kaçmak için
tutunma yalanlara
havaya karışmak isterken
buza kesme
azala azala büyüyor zaman
çoğalttığın azalttığına değsin…
sor sorularını
cevapları yitmeden…

SOR SORULARINI