Melek Göztepe / Farklı Bakış

ÇOĞALAN SÖZCÜKLER

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sözler koyduk, sözler üzerine anlatmaya çalıştık meramımızı. Yazdık satırlara, dizdik dizelere. Az söyledik, öz söyledik, veciz eyledik söylemi. Söylenenler karşısında el bağladı söze itimat edenler.

Sözler söyledik. Sözler kimi zaman keskin,kılıçtan daha keskin, kimi yaydan fırlamış bir ok gibi hedefini şaşırmayan. Sözler bizi anlatan, bizi biz yapan ve bizden dışarı yansıyan.

Sözler biriktirdik ömrümüzce. Bizden öncekilere aitti daha ziyade. Sahiplendik kimisini kendimizinmiş gibi vepelesenk ettik dilimize.

Sözler sıraladık  biteviye. Bize ait kıldık söylenenleri. Harmanlandı söz meydanında, başka bir kimliğe büründü bizim dilimizde.

Bazen istemsizce sarf ettik onları, zoraki döküldüler dilimizden. Kilit vurulmuş sandık gibi söz hazinesi kapalı kaldıbazen. Bazen de kapağı kaldırılmış müzik kutusu gibi durmak bilmedi.

Sözler söyledik. Her birimizin tınısı, melodisi farklı. Her birimizin söylemi, vurgusu, tonu farklı. Ahenkli notalar gibi kimimizin ritmi, kimimizin inişli çıkışlı, fırtınalar kopmuş bir dünyanın enerjik ve yüksek tempolu dışa vurumu gibi.

Sözler sarf ettik kimi deniz suyu gibi tuzlu içtikçe içirten ve rahatlatmayan. Kimi durgun sular gibi içilemeyen. Kimi akan sular gibi berrak dinledikçe dinlettiren.

Ağaç huzur içinde kalmak ister ama rüzgar esmeyi kesmezmiş. Eğer esnemeyi bilmezse kırılabilirmiş. İşte o sert esen rüzgar gibi oldu kimi söylemlerimiz. Hazırlıksız yakaladı mı kırıp geçen dallarını. Yaprağını, çiçeğini döktürüp sevinçlerini yokeden.

Kelimeler işittik söyleyenden söyleyene anlamı ve etkisi değişen.

Kelimeler yüreklere dokunabilenle hisleri bir eden. Söyleyenle söylenen arasında görünmez köprüler kurabilen kelimeler. Belki de söylenenden çok farklı anlamları yükleyenlerle büyük değişimlere uğrayan kelimeler…

Sözler, kelimeler, güçlü söylemler…

çoğalabiliyor
birken
birden bire çoğalabiliyor
aynalı oda misali
birken
onlar olabiliyor
çoğalabiliyor
sözcükler
dillerde söylendikçe
söylenenler dinlendikçe
susulacak yerde söylenmeyip
söylenecek yerde susmadıkça
anlamlanıyor
çoğalıyor sözcükler

ÇOĞALAN SÖZCÜKLER

Yorumlar kapalı.