Cem Erdeveciler

BULUŞMA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merhaba dostlar İzmir Kitap Fuarı başlıyor haberiniz var mı?

Bu yıl baharın coşkusunu hissedeceğimiz bir duyguyla Kültürpark’ta okuyucularıyla yazarlar buluşacak. Bir birinden değerli yazarlarımız birbirinden değerli kitaplarını siz okuyucularına iletmenin sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşayacaktır.

Mutlaka yazarlarımızın bulunduğu stantlara uğramayı ihmal etmeyelim. Yayın evleri haricinde tüm yazarlar kendi kitaplarını imzalamak adına  ( STK ) dediğimiz Sivil Toplum Kuruluşları stantlarında oluyorlar. Bu stantlardan bir kaç tanesi şunlardır. ( Türkiye Yazarlar Sendikası, Edebiyatçılar Derneği, Bilim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği, İzmir Şairler ve Bestekârlar Derneği, Yazarlar ve Şairler Derneği, Türkiye Şair Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği gibi adını buraya sığdıramadığımız birçok kuruluş katılıyor.

STK’ ların bulunduğu stantlar Lozan kapısından girişte havuzların bulunduğu bölgede 600 no ile başlıyor zaten bir U şeklinde yerleşim sağlanmış olup tüm STK’ların yanyana yer aldığı bölümdür. Bu bölüme geldiğinizde yazarlarımızla ve kitaplarıyla buluşmuş olursunuz.

Mutlaka okumadan geçmeyin diyeceğimiz birçok kitap var bunlardan bazıları: Kristalin Gizemi:yazan Cem  ERDEVECİLER3. Baskısı yakında okuyucusuyla buluşacak olan Kristalin Gizemi: Irmak, nehir bir değişlerde destan şiir tarzında türünün tek örneğidir.  Matematik zekânın edebiyatla birleşmesinden doğan bu yapıtın özelliği şiirin başladığı 13.sayfadan 20.sayfanin sonuna kadar okuduğunuzda yani ilk 7 sayfayı kişileri ve mekânı tanıyorsunuz. Sonra isterseniz bir solukta bitirin çünkü heyecandolu bir kitap.  İsterseniz de bu 7 sayfayı okuduktan sonra kitabı kapatıp rasgele tekrardan açtığınızda konu bütünlüğü bozulmadan devam ettiğini göreceksiniz.  İsterseniz bu yöntemle dilediğiniz kadar aç kapa yaparak yedi yüz den fazla eser elde edebiliyorsunuz. Gizemli ve keyifli okumalar.

Yağmur Ayak, Sanrılar, Kalıntı ( Cem ERDEVECİLER ),  Direnmektir Yaşam ( Mehmet BARDAKÇI), Sende buldum kendimi ( Nurgül EKEKE ), İmparator kedi, Namlı kabadaylılar gezegeni ( H.Habib TAŞKIN ), Her kadın bir vatandır ( Zeynel YAŞAR ), Tanrı zar atmaz ( Dilek AKSEL ), Aşka dair ( Kadir URGAN ), Aşk burada ( Ceyhun İPTEŞ ), Göç ve kadın öyküleri ( Şerif KAYA ), Tinin teleği ( Bülent BULUT ), Beklenen şarkı, Simurg’un gözyaşları ( Ahmet KARBEŞ ),Pandemide hayat ( Ayşe yetişen ), Okyanusu aşmak ( Serap ERGUN ), İnsanın acısını insan alır ( Şükrü ERBAŞ ), Şafak Türküsü ( Nevzat ÇELİK ), Aşk ayrılığıda bilir ( Aydın ŞİMŞEK ).Gibi daha birçok eseri yazarlarıyla birlikte stantlarda bulabileceksiniz.

Hepinizin keyifli bahar coşkusu içinde kitap fuarı geçirmenizi dilerim.

ISLAK ŞİİR

Günün ıslak yorgunluğunda

Düştü şiir

Yanı başında sözcükler

Ritim sel düşler…

 

 

Kaçışan gün ortası özgürlük

Yokluğunda sevgilinin

Beden yorgun dil suskun

Gözlerse bakmada uzaklara…

 

Akan ırmaklar kadar dingin

Sevginin;

Sanrısıdır özlem

Şairin ve Şiir’in çılgın akan güncesinde…

21.03.2022

Cem ERDEVECİLER

Satırlarıma yukardaki şiirimle son verirken Savaşların sömürünün ve emperyalizmin egemen olamadığı, barışın hâkim olduğu güneşli bir dünya umuduyla yeni güne merhaba sevgiyle ve şiirle kalın.

 

 

 

 

 

BULUŞMA