Mualla Akgün

31 MART 2024 YEREL SEÇİMLERİNE DOĞRU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak, Yerel Seçim süreçleri çok renkli geçiyor.İlerin İlçelerin sokakları, caddeleri adayların fotoğrafları ile donatılmış renk çümbüşüne dönmüş durumda..Her parti ayrı ayrı seçime girdiği için ittifaklar olmadığından çeşitlilik oldukça fazla görünüyor.

Her elektrik direğinde, aday fotoğrafları boy gösteriyor. Üst geçitler oldukça geniş panolar projeleriyle sunumları yazıları var. Bu süreçte seçim takvimine göre. kamu binaları ve alanları dışında olmak şartı ile şahış binalarına fotoğraf afiş poster asmak serbest.
Bu yerel seçimde İl Belediye Başkanı ,İlçe Belediye Başkanı,İlçe Belediye meclis üyeleri,Büyükşehir olmayan İllerimizde, İl genel meclis üyeleri,Muhtarlarımızı seçeceğiz.
Kadın Muhtar adayların çoğalması dikkati çekiyor. Smyra, Amazon,İzmir kadınlarının özgüvenli mücadeleleri görünürlüğü, Muhtarlık müessesinin maaşının olması ve Muhtarlık yapan kadınların başarılı olması etkin olmuştur
Önemli bir faktör olarakta,İzmir Sekreteliği, Ödemiş Temsilcisi, görevini üstlendiğim EGE KADIN BULUŞMASI PLATFORMU’nun Ege Bölgesi İlleri ve İlçe Köylerinde kadın muhtar adaylarına birebir ulaşarak,kurmuş olduğumuz GÜL ESİN KADIN MUHTARLAR AKADEMİSİN’de uzman alkademisyen hocalarımızla verecek olduğumuz eğitim toplantılarına davet etmemizdir.
Ege Bölgesinde 8 İlde, İzmir başta olmak üzere,EGE KADIN BULUŞMASI PLATFORMUnun kasım ayında başlatmış olduğu GÜL ESİN KADIN MUHTARLAR AKADEMİSİ nin kadın muhtarlar eğitimleri 3 ay süre ile devam etmiştir. Bu sürede muhtar adaylarımızı güçlendirmek için adaylık sürecinde ,seçim anında.seçildikten sonra yapılacak çalışmalar konularında 13 eğitim verilmiştir.
Kadın muhtar adayları bu eğitimler süresince duyan diger kadınlarda aday olmuşlar sayıları artmıştır. TÜRKİYEDE % 2 OLAN KADIN MUHTAR ORANINI % 10 ÇEKMEK amacımız olmuştur.Bu çalışmalar Türkiye’nin her yerinde duyulmuş,Cumhuriyet tarihinde 100 yıldır kadın muhtar adayı olmayan Urfa ilinde bu dönem kadın muhtar adayı vardır.
İzmir’in aydınlık yüzlü, demokratik düşünce sahibi, özgürlüğüne düşkün,nerede ne zaman ne giyeceğine ,kaç çocuk yapacağına,nasıl eğlenip yaşayacağına kendileri karar veren insanından korktukları, astıkları posterlere yansımıştır.
AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının posterlerine ampul amlemini koymaktan çekinmişler İzmir İnsanını dalgınlığından yarlanırız düşüncesiyle ,savundukları fikrin simgesini dahi koymamışlardır.Aldatmaca kandırmaca afişlerde açıkca görülmektedir.
Bu afişlerde adayların kendilerini ne derece tanıttıkları bilinmesede, sektörde birçok iş kolunun canlanmasına katkısı vardır.
Adayların afiş,posterlerinde dikkati çeken DEM partinin bir Kadın bir Erkek yanyana çekilmiş fotoğrafları ile eşit temsili eş Başkanlık sistemi ile yerine getirmeleridir.
Gerek Deva Partisi,gerekse İşçi Partisi,gerekse Demokrat Parti Belediye Başkan adaylarında kadınlara yer vermiştir. Kazanma şansları düşük olsada kazanacakları kazanımlar olacak,gelecek için alt yapı oluşturacaktır.
31 Mart Pazar günü sandığa gideceğiz. Halkımızın heyecanı yüksek. 5 yıl süre ile İli,İlçeyi,Mahalleyi yönetecek ŞEHRİ EMİN’i,Halkın sesi olan Belediye Meclis üyelerini ,Belediyenin karar organını sececeğiz.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün Kurtuluş Savaşını Meclis kararı ile başlattğı düşünülürse eğer,Meclislerin önemini anlamakta zorlanmayız.
Meclisler kadını erkeği ile meslek gruplarıyla,uzmanlık alanlarıyla,seçmenin gözünde,oyun kullanılmasında Başkana verilen oy kadar önemli yer tutmaktadır.
31 Mart Pazar günü Halkın iradesinin doğru yansıtılması,sağlıkla sayımların yapılması,şaibesiz seçim süreci diliyorum.
Pazar günü hep beraber,yüzlerimiz gülerek,Türk Bayraklarımız havada neşe içinde güzelliklerle neticelere …

 

 

31 MART 2024 YEREL SEÇİMLERİNE DOĞRU

Yorumlar kapalı.