Mualla Akgün

CHP 38. Kurultayı: Esen değişim rüzgarı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyetimizin 100 yılını kutladığımız bu günlerde:

Değişimin 100 yılı, 100 yılın değişimi sloganı ile 4-5 Kasım 2023 tarihinde toplanan ”CUMHURİYET HALK PARTİSİ” CHP” 38. Olağan Kurultayı yapıldı. Büyük bir çoşkuyla, demokrasi şöleni şeklinde geçen iki sonbahar gününde, ülkemizin 81 ilinden katılan 1366 delege Ankara’ya gelerek kurultaya katıldılar. Oy kullandılar. Daha önceki süreçlerde ise; önce İlçelerin İlçe başkanları ve yönetimi; İlçelerin seçimleri tamamlanınca, İl başkanlığı ve yönetim seçimleri yapılmıştı. Bu seçimlerde ilçe seçimlerinde İl delegeleri seçilmiş, İl seçimlerinde Kurultay delegeleri seçimleri yapılmıştı.

Cumhuriyetin ve CHP kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK benim iki önemli eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir demiştir.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde işgallere direnmek amacıyla, 4-11 Eylül 1919 tarihlerinde MUSTAFA KEMAL’ in çağrısı ile toplanan, Sivas Kongresi’nde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal olarak ortaya çıkışı gerçekleşmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1923 tarihinde kurulmuştur,

Atatürk Sivas Kongresi’ni  CHP’nin 1. Kurultayı olarak da kabul etmiştir. 1927 kurultayda cumhuriyetçilik, halkçılık milliyetçilik ve laiklik altı okun dört simgesi kabul edilmiştir. 1931 kurultayda devletçilik inkılapçılık ilkesi kabul edilerek altı ok tamamlanmıştır.

CHP camiası ve örgütleri, dünyanın en eski partileri arasında, Türkiye’nin en yaşlı partisi olmak sıfatıyla gururludur.

CHP kurultayları, Türk siyasetinin önemli dönüm noktalarını belirlerler.CHP 38 Olagan kurultayı, Cumhuriyet yürüşlerini, iller arası yürüyerek yapmış, 13 yıllık bir genel başkanın, 2. tur seçimde, değişimi savunan yeni aday, Özgür Özel’in   kazanması ile sonuçlanmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu ile yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’in kaderi 2. turda aynı olmuştur, oy fakları katlanarak artmıştır.

14-28 Mayıs 28 dönem milletvekili Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kaybededilmesinden sonra  partililerin umutsuzluğu, sokakta hiç bir şey değişmiyor oy kullanmaya gitmeyeceğim diyen seslerin sesini:

Özgür Özel’in  değişim rüzgarı,sanki sabah yeli gibi eserek, vücuda serin hoşluk veren rüzgar  esinti gibi alıp götürmüştür. 

Umutları yeniden yeşertmiş, CHP örgütlerine verdiği mesajlarda kan ve can yüklemiştir. Tüzük değişikliği, kadro değişikliği, söylem değişikliği, CHP simgesi, değişimci altı okun, biri olan devrimci söylemler, tüm seçim süreçlerinde ön seçim yapılacağı, 6 aylık periyotlarla örgütlerin fikirlerinin alınacağı, sağcı danışmanlar katının boşaltılarak,  İl başkanlarına tahsis edileceği ve örgütlerin maddi manevi yanında olacağının sözünü vermiştir.

İzmir Örgütleri 100 yılın değişimine karşı  Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında dururken şahsım olarak değişim grubunu desteklediğimi deklere etmiştim.

Çünkü yeni genel başkanımız Özgür Özel’i 28. dönem Milletvekili seçimleri döneminde, Mİlletvekili aday adaylığım esnasında tanımıştım. Performansını, hızlı pratik ve duygusal zekanın güçlülüğüne şahit olmuştum. Çok donanımlı, Almanca İngilizce bilen kooperatifçi, örgütçü, dinamik genç, tecrübesiyle, vizyonuyla,   çalışkan hedefe odaklı bir çizgi çizmiştir.

38 dönem CHP kurultayı; Tarihsel bir kurultay olmuş, tarihe not düşmüştür. Toplumu Türkiye’yi karamsarlıktan aydınlığa yönünü döndürmüştür. 2024  yerel seçimlerine yeni genel başkanımızın seferberlik sözüyle başlanacaktır. Hedefimiz tüm Büyükşehirlerin CHP tarafından kazanılması, belediye sayılarımızın artırılmasıdır.

AYAĞA KALK diyerek ayağa kalkmaya ihtiyaçı olan kitleleri ayağa kaldıracaktır. Toplumu ayağa kaldıracaktır. İş dünyasını, Emek Dünyasını, Cumhuriyetçi Laik kesimi, kamucu zihniyeti, Üreten Tarım kesimini, sanayiciyi, anti emperyalist düşünceleri, kadını erkeği bir bütünü ayağa kaldıracaktır.

Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Kemal Kılıçdaroğlu’ dan sonra 8. Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyorum.Yolu yolumuzdur.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

 

 

 

 

 

 

 

CHP 38. Kurultayı: Esen değişim rüzgarı

Yorumlar kapalı.