Melek Göztepe / Farklı Bakış

SÖZÜM SANA ÇOCUK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

baharında hayatın
yiten çiçeklerim
yıldızlar mı yağdı başına
yıldızsız bir gecede
alıp başınızı gittiniz
yıldın mı yoksa
kendini ketlerken sen
hayat beyhude
zaman sıradan
yapılacaklar bir tepe
güneşi mi aradın biteviye
nerde senin umudun
nerede tutundukların
hey çocuk
bak çiçek açmış yol üstündeki fidan
aldansa da mevsime
anı yaşamış
pişmanlıklar duymasın diye…
giden, zaman sayılmasın
küstüm
oynamıyorum…
yıldızlar sahte
güneşim kayıp
kirlenmiş içime çektiğim hava
yıllar sonrasında can acısı
cam kırığı yürekler…
giden sevinçlerim, hüzünlerim
neredesiniz
büyüttüğüm düşlerim…
heyhat
sayfalar arsında kaldı gülüşlerim

Göm zihninin en derinine üstesinden gelemediğin ve seni hırpalayan duyguları. İzin verme bu anı mutsuz kılmalarına. Diyorsun ya “Benden başkası üzemez beni” diye, işte kendini tanıyor olmanın bilinciyle çık içinden çıkamadığın açmazlarından. Yılmak yakışmıyor genç dimağlara, amaçsızca durmak hiç yakışmıyor. Kendini bilmek, bilebilmek durumunu gerçekten önemli ama bilmek,bilmek bir şey, çözebilmek başka bir şey.  Sorunlarla yüzleşmeden kaçıyorsan eğer, asıl mesele burada demektir. Kaçmak için zihnin seni aldatıyorsa “hadi uyu, yorgunsun, vakit var, sonra yaparsın, boş ver, şimdi bunun sırası mı…”gibi  mazeretler üretiyorsa sana, gerçekten kaçıyorsun demektir, kendi gerçeklerinden. Sebat etmek, kaybetmeme noktasında sana yardımcı olur muhakkak ama her zaman zaferi garantilemez.

Yaptığın şeyin anlam ve öneminin farkında olarak yapmak ve yaptığından haz almak, mutlu olabilmek çok önemli.Odağını değiştir. Süreçte yaptığına yüklediğin anlam aldığın zevki de etkileyecektir. Sadece sonuca bakıp, hep nasıl başarılı olabileceğine odaklanırsan anı, günü ve güzelliklerini kaçırırsın.

Kazanmayı daha çok sevmek süreçteki güzelliklerin yaşanmasını yok eder gibime geliyor. Bir takımın parçası olabilmek, bütün içinde rolünün öneminin ayrımına varabilmek ve sunduğun katkı ile mutlu olabilmek önemli. Velhasıl yaptığımızın bize yaşattığı mutluluğun tadını çıkarmalıyız. Verdiği keyfi yitirmemeliyiz. Belki de süreç sonuçtan daha mutlu kılacaktır bizi.

SÖZÜM SANA ÇOCUK

Yorumlar kapalı.