Hacer Çet

Hurdacı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merhaba sevgili okurlarım! Nihayet üç aylık yoğun tempodan, tadilattan sonra kendi evime taşındım. Benim için en zor olan geniş bir evden iki artı bir’e eşyalarımı sığdıramamak oldu. Esasen böyle olacağını bilerek, eşyaların bir kısmını elden çıkarmayı da düşünmüştüm. Ancak beklediğimden daha sıkıntılı oldu, kolileri boşaltıp yerleştirmek. Evin her köşesi yayıntı doluydu, nereden başlayacağımı bilemiyordum. Şaşkın bir halde bir o yana bir bu yana dönüp duruyordum. Ev öylesine dağınıktı ki ‘’içimde bu kadar dağınık mı? Yoo ben bu kadar dağılmış olamam.’’ Demekten alamadım kendimi. ‘’Tüm bunlar içimi mi yansıtıyor?’’ dedim sonra.

Ne çok şey biriktirmişim gereksiz. Kullanmadığım takılar, nadir kullandığım giysiler, makyaj yapmayı sevmememe rağmen alıp dolaba kaldırdığım kozmetikler, gereksiz karalama kâğıtları, atılması gereken dosya dolusu notlar, bir gün kullanırım diye sakladığım eski ayakkabılarım…

Tüm bu kalabalığı dolaplara, çekmecelere tıkıştırarak gizlemişim, yapay bir düzen oluşturmuşum geniş evde. Yeni evimde bu gereksizliği saklayacak dolap yerimin olmadığını görünce ‘’ Haydi Hacer arınma, yüklerden kurtulma zamanı!’’ diyerek işe koyuldum, eskilerden başlayarak. Adı üstünde ‘’eski’’. Bir zamanlar bana hizmet eden, şimdi üzeri örtülerek gizlenmiş içimin yansıması görüntüler.

Oysa nesneleri, duyguları, eski anıları hurdacıya vermemiş miydim? Birinci kitabım Söyle Bana Üstat ’da

‘’Hurdacı bekle!

Verecek çok şeyim var,

Bıraktım yüklerin ipini

Atıyorum balkondan

Tutabilir misin?

Ah sevgili,

Bilsen ki içimde ne fırtınalar dindi.’’

Dememiş miydim sevgiliye, hafiflememiş miydim? Elbette! Tüy kadar hem de.

Demek ki o zaman fark edebildiklerimi vermişim hurdacıya. Derinde kalanlar çekmecelere gizlenmiş belli ki. Fark ettikçe salmak, göndermek, arınmak… İçimde neyi bırakıyorsam dışımdakini de götürüyor sessizce. Alanım genişliyor, doğamda var olan huzura açılıyor kalbim. Burada bağıran hurdacı sesi de duymuyorum artık, aracındaki yükler bitmiş midir? Ne önemi var. Nasılsa fark ettikçe temizlenecekler.

Dışa yansıyan iç tadilatım şimdilik dinlenmede. Her onarım sancılı oluyor. Bu ara veriş ruhuma ve bedenime iyi geldi.

İç evinize bakmanızı öneririm. Herkesin illa ki hurdacıya verecek bir şeyleri vardır. Sevgi ve şükranla!

Hurdacı

Yorumlar kapalı.