Hacer Çet

  İç yolculuğum

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Merhaba sevgili okurlarım.

Hani bazen acılar, kayıplar, iflaslar, derin duygusal durumlardan geçeriz. Çaresizce üstesinden gelmeye çalıştıkça daha da dibe batarız. İşlerimiz ters gider, çırpındıkça boğuluyormuş hissine kapılırız. Sanki hiçbir şeyimiz yolunda gitmiyormuş gibi gelir. Terkediliriz,aldatılırız, ayrılıklar yaşarız. Depresyon, hastalıklar, kargaşa vs.Bunlar hayatımızda kendini tekrarlayan durumlar olarak karşımıza çıkar. Bir gün “Neden bunlar hep benim başıma geliyor.”deriz. İşte o zaman sorgulama süreci başlar ve kendinize doğru adım atmaya başlarsınız.

Elbette ki içimize dönmek için, bu kaosuherkesin yaşaması gerekmez. Bazen hayatımızda her şey yolundayken bir söz, bir kitap, bir sohbet bile kafamızda soru işareti oluşturabilir, kendimize giden yola aracılık edebilir. Bu gün çok yıllar önce çıktığım, kendi yolculuğumdan bahsetmek istiyorum size.

Benim iç yolculuğum, yaşamımda bir değişim dönüşüm yapma aşamasındayken karşıma çıkan bir kitapla başladı. Bu bir kişisel gelişim kitabıydı. Şimdiki bilincimle okuduğumda basit gelse de, o zaman bana yolu işaret eden levha olmuştu. Tüm yaşamımı sorgulamıştım. “Benim yaşamım” dediğim şeyin içinde ne varsa. Bana ait hiçbir şey bulamamıştım. İşte o zaman “Ben Kimim” demiştim.

Bu soruyu sorduktan sonra çıktığım yolculuğumda, ihtiyacım olan yol levhalarıyla karşılaştım biraz dinlendim onlarla, farkındalığım oluştu. Fakat nereye giderseniz gidin size ancak yolu işaret edebilirler, sizi evinize götüremezler. Sonra dedim ki kendime ”Farkındalık yada özümü anlama, özüme uyanma benim doğuştan hakkımsa neden orada burada arıyorum.”İşte bu aşamada karşıma bir kitap daha çıktı. İlk çıkan kişisel gelişim kitabıyla bu kitap arasında yıllar geçmiş olduğunu da belirtmek isterim ve bu kitapla uzun zamandır yolculuğuma devam ediyorum. Bu kitap benim öğretmenim oldu, bu kitapla birçok deneyimlerin içinden geçtim. Biliyorum ki buda yaşamımdan gidecek. Şimdilik bilmediğim yolları işaret ediyor.Bana yol tabelası olan kitapları ileride sizinle paylaşacağım.

Eğer samimi bir arayansanız (ki aradığınız hep sizinle)eninde sonunda evinize giden yolu bulursunuz.Varoluş sizi yalnız bırakmaz, size yolunuzda rehberlik eder, ihtiyacınız olan öğretmenleri gönderir. Bu öğretmen kitap olur, eşiniz, sevgiliniz, komşunuz olur, olay veya durumlar olur. Hiç fark etmez, bazen deneyimler olur ama her biri kendinize giden yolu işaret eder. Yalnızca siz kendinize açılan kapıyı sonuna kadar aralayıp aydınlatabilirsiniz, eğer kendinize bu izni verirseniz. Sevgi ve şükranla

 

 

 

 

 

 

 

  İç yolculuğum

Yorumlar kapalı.