Cem Erdeveciler

DUR! SÖZ EMEKÇİNİN

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

  Nereye savruluyoruz bilen var mı?  Hep aynı yanılsamalar içinde dönüp duruyoruz hiç ders çıkartmamış gibi. Belki gerçekten de ders çıkarmış değilizdir ne dersiniz?

Gördüğümüz ve de günümüzün getirdikleri acı da olsa yüzümüze inen bir tokat gibi karşımızda. Gene savaşlar ve gene şehit haberleri daha ne kadar suskun bekleyeceğiz acaba bilemiyorum. Bulunduğumuz coğrafyaitibariyle tamda paylaşım savaşlarının ortasındayız. İşin ilginç yanı yerel seçimlerinde yaklaşıyor olması.

Peki, şöyle bir fikir cim lastiği yapacak olursak biz neresindeyiz bu orta oyununun? Duyumsaya biliyorum tam da ortasındayız dediğinizi;  Ama yanılıyorsunuz bunu biliyor musunuz? Çünkü siz zaten oyundan çıkarıldınız. Sadece bir rakamdan ibaretsiniz yani solda sıfır misali.

Tutunacak neyimiz kaldı. Umut, değişim derken ve de pazarı beklerken gözler yine son dakika golüyle yenik düştük. Bu mudur muhalefet, bu mudur değişim. Daha ne kadar bu halkın ayarlarıyla oynayıp umut tacirliği yapılacak hiçliğe dair bilen yok.

Bilen olmadığı gibi çözüm yaratacak alternatif sunacak yapılarda yok ortada. Yani maç başlamadan yenilgiyi kabullenmiş bir takımla çıkıyoruz sahaya bitkin ve yorgun. Şampiyonluk hayalleri kurarken ve taraftarları buna inandırmaya çalışır bir görüntü çizerken takımın kurmayları oysa maçı çok önceden bitirmişler haberimiz yok.

Hep acıdır gerçekler ne demiş atalarımız “doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar” onuncu köy var mıdır bilinmez. Acaba tüm bunları biliyor fakat kendimizi mi kandırıyoruz bilmiyormuş gibi yaparak. Hani yazar Nurullah ATAÇ’ın dediği gibi “ biz kanarız, kandırırız enileri geri zekâlılığımızda kendimizi kandırırız” bu oyunumu oynuyoruz acaba. Kanmak ya da kandırılmak bu kadar basit mi?

Yaşam hakkı ellerimizde bu bilinçle hareket etmeli bizi kendilerine mecburmuş gibi görenlerden sakınarak bunun gerçekte böyle olmadığını haykırmalıyız yüzlerine. “ YOKSULLUK KADER OLAMAZ” savaşa ayrılan paylar barışa, eğitime ve sağlığa ayrılarak halk refah seviyesine kavuşturulmalıdır. Onun içindir ki,

DUR! SÖZ EMEKÇİNİN…

Güneşli dünya umuduyla barışa, özgürlüğe ve yeni doğan güne merhaba, sevgiyle kalın.

 

 

DUR! SÖZ EMEKÇİNİN

Yorumlar kapalı.