Adnan Saygılıer

TİRE GÖKÇEN BELDESİ 2004-2014 YILLARI ARASI BELEDİYE BAŞKANI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MUSTAFA ÖNEM

1957 yılında Fata ve Kahrat köyleri birleşerek Gökçen Belediyesi olmuştur.İzmir ilinin Tire ilçesine bağlı tarım ve hayvancılık ile geçinen bu güzel beldede 2004-2014 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan 1963 doğumlu Tire Lisesi mezunu iki çocuk babası Mustafa Önem’i tanıyalım ve 10 sene belediye başkanlığında yaptıklarını öğrenelim istedim. Bununla ilgili Gökçen ve Kahrat Mahallelerinde vatandaşlarla ve o dönemde Mustafa Önem’in Belediye Meclis Üyesi Türkmen Koşar ile yaptığım görüşmelerde hizmetleri hakkında bilgiler aldım.

Mustafa Önem doğup büyüdüğü Gökçen’i ve Gökçenlileri seven ve doğup büyüdüğü bu ilçeye hizmet verebilmek için mücadele etmiş her daim seçilmişliğin verdiği sorumluluğun bilincinin idraki içinde olmuştur. Her işin başında ekonominin önemli olduğunu bildiği için ilk icraatı kurumlara olan borçları için görüşmeler yapmıştır. Kendileriyle peşin çalışacaklarını geçmiş borçlarını da imkanlar nispetinde ödeyeceklerini belirtmiş ve çalışmaya başlamışlardır. 2005 yılında çıkan geçmişe dönük borçları yapılandırarak kurumlara olan ilişkileri düzenleyerek ileriye dönük çalışmalar imkanı bulmuştur.Seçim öncesi projelerini hayata geçirmeye başlamış ve kanalizasyon projesinin ana hatlarının yeraltına döşenmesi, eğitim, 18 derslik okul yapımı, enerji hatları projelendirme ve ana hatların yer altına alması, içme suyu şebeke çalışmaları, asbestli boruların%90’nın değiştirilmesi, 5 adet sondaj kuyusu açılması ve bunların şebekeye bağlanması, telefon hatlarının yer altına alınması, cenaze nakil ve cenaze yıkama aracı yapılması, trafik çalışmaları dörtyola dört tarafı sinyalizasyon cihazı takılması, Tire Gökçen arası yol genişlemesi için Karayolları ve Ulaştırma Maliye Bakanlığı ile görüşmeler yaparak konunun gündeme alınmasını sağlamak Kahrat Fatih Mahallelerinin meydanında 11.000m2parke taşı döşenmesi,Kahrat çıkışından Gökçen Efe Heykeline kadar kilit taş döşenmesi, Fatih Mahallesinde 700 metre kanalizasyon yağmur giderleri boruları döşenmesi, içme suyu asbestli boruların değişmesi, Fatih Mahallesinde elektrik hattının yeraltına alınması, Eğridere çayının ıslah çalışmaları için DSİ ile müracaat yapılması, belediyeye ait zeytinliğe 500 araç ilave zeytin fidesi dikilmesi, Cumhuriyet Meydanında Tevfik Özel Parkının yenilenmesi yapılmış, parka Atatürk Büstü kazandırılmıştır. Belediyeye 3 adet otobüs alınmış ve Büyükşehir Belediyesinden 45 kişilik otobüs alınmıştır. Kahrat Mahallesine oyun grupları alınmıştır, aynı zamanda kapalı durumda olan mezbaha çalışır duruma getirilmiştir.

Kuşkusuz belediyelerin yapması gereken önemli hizmetleri bulunmaktadır. Çevre temizliği, beldeyi ağaçlandırma, altyapı çalışmaları, cadde ve sokakların asfaltlanması, parke taşı yapılması, çocuklarımız için oyun grupları, parklar yapılması, dere ıslah çalışmaları gibi ancak GÖKÇEN TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ.Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmesi takdirin üzerine bir çalışmadır. Ne yaptı Gökçen Belediyesi diye sorguladığımızda geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın iyi bir eğitim almaları için ilim ve irfan yuvaları yapmasıdır.

Yerel yönetimlerde yeni yasaların belediyelere okul yapma imkanı tanıma sonrası ilk adımı Gökçen Belediyesi 18 derslik olan ilköğretim okulunun 400 bin TL değerindeki kaba inşaatını belediye üstlenmişGökçen’li olan ve dışarıda iyi mevkilerde bulunanların ve hayırseverlerin katkılarıyla Gökçen Efe İlköğretim Okulu yapılma çalışmalarında bir komite oluşturulmuştur. Bu komitede Mustafa Önem, Türkmen Koşar, Mehmet Soykan, İsmail Çakıroğlu ve Mehmet Kuru komite yasal işlemlerinin hazırlıklarını yaparak 6 Mart 2006 günü dönemin valisi Oğuz Kaan Köksal başkanlığında Gökçen Belediye Meclisinin tamamının hazır bulunarak 18 derslik ve engelli asansörü bulunan, anasınıflarının lavaboları kendilerine uygun küçüklükte, depreme dayanıklı demir ve C-25 beton kullanılarak ısı yalıtımlı bir bina yapılmıştır. Gökçen’de ufak bir belediyenin böyle güzel bir hizmet yapması bence çok değerli.

  1. dönem 10 yıl Gökçen’de Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Önem ve Belediye Meclis Üyeleri, Belediye memurları ve işçilere Gökçen halkı ile el ele vererek güzel hizmetlerinin altında imzalarını atmışlardır. Gökçen Belediyesi içme suyu hattının yenilenmesi, yeni sondaj kuyularının açılması, Eğridereçayının ıslahı, belediyeye alınan hizmet araçları, çocuklarımıza yapılan çocuk parkları, Gökçen Efe Heykelin düzenlenmesi, İlk Kurşun kavşağının güvenli bir hale getirilmesi, Kızılcahavludörtyol kavşağına sinyalizasyon sistemi yapılmasına varıncaya kadar birçok güzel hizmetlere ekibi ile beraber yapan Mustafa Önem ve Belediye Meclisini kutluyorum. 6360 sayılı Büyükşehir kanunuyla Türkiye’de 30 ildeki belde belediyeleri kapanmasaydı mutlaka çok güzel hizmetler Gökçen’e gelebilirdi. Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem’in güzel bir cümlesiyle makalemi bitiriyorum. Daha uygar ve modern imkanların sağlandığı fiziki ve sosyal ortamlar insanlarımız tarafından istenmektedir. Bu ortamlar çalışkan, dürüst, uzlaşmacı, hoşgörülü insanların gayretleri sonucu sağlanabilir. Bizler 10 yıl boyunca bu anlayış içinde çalıştık ve çalışmaktan yorulmadık. Çünkü dedik ki; Gökçen sevgisi Gökçen’e hizmet ile ölçülür, Gökçen’imizi seviyoruz. Daha Uygar ve daha modern bir Gökçen için her zaman çalışmaya hazırız.
TİRE GÖKÇEN BELDESİ 2004-2014 YILLARI ARASI BELEDİYE BAŞKANI

Yorumlar kapalı.