Adnan Saygılıer

BEYDAĞ JANDARMA LEVAZIM KIDEMLİ ALBAY MUHAMMET OĞUZ YILMAZLAR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bizler Türk Milleti olarak en büyük değerlerimizin başında kuşkusuz vatanımız gelir. Bu vatanı bekleyen askerlerimiz Türk milletini. değerlerindendir. Elbet bir anne babanın evlatları iyi mevkilere geldiğinde duygulanırlar. Evlatlarıyla haklı bir gurur yaşarlar. Bu gurura o yerleşim merkezinde yaşayanlar da onurlanır. Gittikleri yerlerde övgüyle işte bizim yöremizden doktor, avukat, hakim, mimar, öğretmen, subaylar çıktı diyerek anlatırlar eşlerine dostlarına.

İzmir’in 150 km doğusunda İzmir’in en uzak Beydağ ilçesinin Erikli köyünden Kuleli Askeri sınavlarına katılıp 1974 yılında Kara Harp Okulundan başarılı bir derece ile mezun olan Jandarma Levazım Kıdemli Albay Muhammed Oğuz Yılmazlar’ı sizlere tanıtmaya çalışacağım.

Yılmazlar 1952 yılında Erikli köyünde doğmuş ilköğretimini Erikli köyünde tamamlayıp bir yıl terzi çıraklığı yaparken eğitimine de devam etmiştir. Ödemiş Ortaokulu daha sonra Kuleli Askeri Lisesi sınavlarına katılıp 1974 yılında Kara Harp Okulundan başarılı bir derece ile mezun olmuştur.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemli yerlerinde Çanakkale, İstanbul, Mardin, Diyarbakır, Ankara ve tekrar İstanbul’da Jandarma levazım kıdemli albay olarak görevini yapmıştır.

Beydağ’ın yetiştirdiği bu değerli askerin Beydağ için güzel düşünceleri ve projeleri vardı. Bunları Beydağ’da hayata geçirmek için çalışıyordu. En büyük ideali Beydağ ilçesine bir askeri birliği getirmekti. İdealleri için uğraşıyordu ancak 02.12.2003 yılında geçirmiş olduğu bir kalp krizi sonucunda aramızdan ayrıldı. Bu ayrılışı Beydağ halkını değerinden üzdü, belki sağ olsaydı hayalindeki askeri birlik Beydağ ilçesine gelecek ve ilçe gelişecekti.

Beydağ tarihi bir yerleşim merkezidir. Ne zaman kimler tarafından tam olarak bilinmese de çok hassas şekilde sürdürülen kazılarda Roma döneminden kaldığı tahmin edilen eserlere rastlandığı Trakya Üniversitesi arkeoloji bölümü öğrencilerince Yardımcı Doçent Doktor Özkan Ertuğrul gözleminde kazılarak Trakya Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesinden 46 öğrencinin yaptığı çalışmalarda kap parçaları, hac parçaları, opus sectile döşeme kalıntıları, piramidal ağırlık P.T sikke-bronz vb birçok tarihi eserler çıkarılmıştır. Beydağ denildiğinde kaya mezarları, 600 yıllık çınar ağacı, Beyköy Şelalesi, cıva madeni, Beydağ Barajı, kestanesi, cevizi, inciri, zeytini, zeytinyağı gelir hemen aklımıza.

İşte böyle tarihi bir kentte doğmuş büyümüş buranın havasını suyunu teneffüs etmiş Beydağ aşığı değerli komutanımız Muhammet Oğuz Yılmazlar’ı saygı, sevgi ve hürmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun.

BEYDAĞ JANDARMA LEVAZIM KIDEMLİ ALBAY MUHAMMET OĞUZ YILMAZLAR

Yorumlar kapalı.