Adnan Saygılıer

AYRANCILAR MUHTARI VEYSEL YEŞİLYURT

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal ve ekonomik hayatımızda geçerli olan birçok mesleğin okulu var büyük sorumluluklarla donattığımız muhtarlarımız ise gerek seçimden önce gerekse seçildikten sonra mesleki açıdan kendilerine rehberlik edecek bir okulları yok. Buna rağmen muhtarlarımız işlerini kendilerine yüklediği sorumluluklarla vazifelerini zor da olsa yapmak için çabalıyorlar.

Ayrancılar, Torbalı’ya bağlı bir beldesi 1991 yılında belde belediye olma hakkını kazanır. 2014 yılında 6360 sayılı büyükşehir yasasıyla Torbalı’nın bir mahallesi olmuş ve Ayrancılar Mahallesinde çeyrek asırdır 25 sene muhtarlık görevini sürdüren Veysel Yeşilyurt’u tanımak ve muhtarlık görevi ile ilgili düşüncelerini öğrenmek için Torbalı Mahallesindeki muhtarlık ofisinde ziyaret ettik. Evli 3 çocuk ve 4 torun sahibi Veysel Yeşilyurt mütevazi vegüleryüzlü olarak karşıladı. Görevinin idrakının bilinci içinde olduğu beden dilinden anlaşıyordu. Muhtar Yeşilyurt’un babası Karaman Ermenek’te 860 metre yerin altında çalışan bir maden işçisidir. 6 çocuk babasıdır. Evlatlarının hayatlarını kurtarmalarını, iyi bir iş sahibi olmalarını ister. Bu nedenle ailenin en büyük oğlu olan Veysel Yeşilyurt’u akrabalarının ve halasının ikamet ettiği Ayrancılar’a göndermek ve orada bir meslek sahibi olması için halası ile konuşarak büyük oğlu Veysel’i bir sanata vermelerini ister. Bunun üzerine halası Ödemiş’in Ovakent beldesinden göçüp Ayrancılar’da berberlik yapan Muzaffer Usta’nın yanına çırak verir. Veysel Yeşilyurt uzun yıllar berberlik yaptıktan sonra mahalle sakinlerinin sevgisini kazanır ve ısrarları üzerine 1999 yılında muhtar adayı olur ve kazanır. O günden bugüne kadar muhtardır.

Mahallemize veya köyümüze muhtar seçerken muhtar adayının güzelliğine, çirkinliğine, fakirliğine, zenginliğine bakılmaz. Muhtar diğer seçilenlerden farklıdır, seçimlerde muhtarın arkasında ayrı bir güç yoktur. Oysa diğer seçilenlerin arkasında bir siyasi güç vardır. Bu anlamda muhtarımızın dürüstlüğü söz konusudur. Muhtarımız doğumdan ölüme kadar hayatımızın içindedir. Sokağımızın lambası yanmadığında, kaldırım taşları bozulduğunda, çöplerimiz alınmadığında ve buna benzer birçok sorun olduğunda hemen muhtarımızı arar sorunumuzu anlatırız. Muhtarımız belediye ile halk arasında bir köprü görevi görür. Çeyrek asırlık muhtar Yeşilyurt birçok güzel hizmetlerin Ayrancılar’a Mahallesine gelmesini sağlamış doğalgaz, internet, Eshot ve buna benzer birçok hizmetlerin gelmesine ön ayak olmuştur. Ayrancılar aşığı Muhtar Yeşilyurt Ayrancılar’a Torbalı Devlet Hastanesine bağlı bir poliklinik yapılması için gerekli çalışmaları yapmış hastane yeri projeleri hazırlamıştır inşallah bunu da hayata geçirecektir. Bunların yapımında en büyük sermayesinin güleryüzü, görevini sevmesi, karşılık beklemeden halka hizmet hakka hizmet desturuyla çalışması olduğunu düşünüyorum.

Torbalı ilçesinde 60 Mahalle Muhtarı bulunmaktadır. Muhtar arkadaşlarıma sevgili muhtarımız Veysel Yeşilyurt şahsında hepsine başarılar diliyorum.

AYRANCILAR MUHTARI VEYSEL YEŞİLYURT

Yorumlar kapalı.