Adnan Saygılıer

İSMET KIRBIYIK İŞ İNSANI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yağmurlu bir günde evimde oturuyor, penceremden yağan yağmuru izliyorum. Bir anda hayal dünyam beni çocukluk, öğrencilik ve Gençlik yıllarıma götürdü o gençlik yıllarındaki arkadaşlarım bir film şeridi gibi gözümün önünden geçiyordu.

Bir anda aklıma beraber yazlık sinemaya gittiğimiz tahta sandalyelere oturup film seyrettiğimiz sevdiğimiz kız arkadaşlarımız hakkında sohbet ettiğimiz, 1952 doğumlu 2 çocuk 3 torun sahibi ödemiş T.H.K Memurlarından İbrahim KIRBIYIK’IN oğlu İsmet KIRBIYIK geldi.  Gençlik yıllarından dostum, o yıllardaki sırdaşım ve arkadaşım. İsmet KIRBIYIK ilkokul sonrası dokuma imalatçısı Cavit sivillerin yanında da 5 sene çalışarak dokuma imalatını öğrenir ve askerlik dönüşü 1.975 yılının Eylül ayında Ödemiş’in merkezi caddelerinden hürriyet caddesinde şekerleme çerez ve lokum üzerine bir dükkân açar. KIRBIYIK terbiyesi, saygısı, mütevaziliği ve dürüstlüğüyle halkın dikkatini çeker ve bu nedenle işi çok güzel müşterisi ’de fazladır sonraları 1.978 yılında aynı işyerinde toptan ve perakende olarak ’da satış yapmaya başlamıştır.

Artık ticarette önü açılmıştı 1.990 yılında ödemişte hayat pazarlama limitet şirketini kurdu ve aynı yıl Efes pilsen meşrubat bölge bayiliğini 1.992 yılında eti ürünleri bölge bayiliğini 1994 yılında Marlboro sigara bölge bayiliği alarak en az elliden fazla insana bir iş kapısı sağlamıştır. 2.018 yılına geldiğimizde artık emekli olup torun sevmesi gerektiğini düşünerek şirketi kapatır. Tüm çalışanlarıyla helalleşir tüm tazminatlarını öder ve o saatten sonra artık emekliliğin tadını çıkarmaya başlar.

Sevgili arkadaşım KIRBIYIK bir ara siyasetle uğraşır ödemişte Belediye Başkan adayı olur Ödemiş’te bir dönem Ticaret Odası Meclis Başkanlığı 2 dönem Ticaret Odası meclis üyelikleri de yapan KIRBIYIK bazı sivil toplum örgütlerinde de görev almıştır. İnsan sevgisiyle dolu KIRBIYIK her kesime elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışmıştır. Ben 1.998 yıllarında Ödemiş’te il genel meclis üyesiyken Kemalpaşa ilçesinde bulunan ege seramik fabrikasından 18 ton seramiği hiçbir karşılık ve beklenti gözetmeden ilçede ve köylerde bulunan okullarımıza muhtarlık binalarına köy konaklarına ve birçok yerde kullanılmak üzere getirmek istediğimde aklıma ismet KIRBIYIK arkadaşım gelmişti kendisine hayat pazarlama şirketinin deposunu kullanmak istediğimde hayat pazarlama emrinizde diyerek gelen seramiklerin paletlerle deposuna inmesine izin vermiş ve buradan dağıtımı sağlanmıştır. Ben buradan tekrar kendisine çok teşekkür ediyor kendisine sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum…

İSMET KIRBIYIK İŞ İNSANI