Adnan Saygılıer

Bayındır Sevdalısı Ali Saip Erişen

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Ülkemizin çeşitli bölgelerin deve Avrupa Ülkelerinde bulunan Yüksek Mimar Ali Saip Erişen’i tanıyalım istedim. Ali Saip Erişen 24 Ocak 1954 Bayındır doğumludur. 1920 Bayındır doğumlu Sadık Erişen’in oğludur. Ali Saip Erişen, İlkokulu,  Bayındır Kazım Dirik İlkokulunda okudu. Ortaokulu, 1965-1970 yılları arasında İzmir Saint Joseph Fransız Kolejinde, liseyi ise 1970 yılında İzmir Atatürk Lisesinde okudu. Daha sonra 1974 yılında Fransa Strasbourg Üniversitesi Mimarlık bölümünü kazandı ve 1980 yılında mezun oldu. Üniversite yıllarında öğrenciliğinin yanı sıra Avrupa Parlamentosunda Salon Yöneticiliği (Salon De Presse)  yaptı. Üniversitede doktora projesini, Endüstriyel Fabrikalar ve Organize Sanayiler üzerine hazırladı.

Babası; Doktor Sadık Erişen 1950-2013 yılları arasında Serbest Doktor olarak hizmet vermiştir. Babasının, mesleğinin haricinde zeytin üretimine ve zeytin üreticilerine büyük hizmetleri olmuş. Ayrıca zeytinyağı ve prina fabrikaları çalıştırmıştır. Doktor Sadık Erişen, 1950-1972 yılları arasında Bayındır Cumhuriyet Halk Partisi’nde İlçe Başkanlığı yapmış ve CHP için birçok hizmetleri olmuştur. Kendisi her zaman halkla iç içe olmuş ve Kızılay ve TARİŞ gibi kurumlarda başkanlık yapmıştır. Daha sonra atama ile 1981-1982 yıllarında Bayındır’da Belediye başkanlığı yapmıştır.

 

Dedesi; kendisiyle aynı adı taşıyan Ali Saip Erişen’dir.  O da Sanayici olarak Bayındır’da zeytinyağı ve prina fabrikaları çalıştırmıştır. 1920-1970 yılları arasında ayrıca Ticaret Odası başkanlığı yapmıştır.

 

Büyük dedesi,  babasıyla aynı adı taşıyan Sadık Erişen’dir. Büyük dede olan Sadık Erişen, cumhuriyet döneminde 1933-1937 yılları arasında Bayındır’da ilk belediye başkanı olarak hizmet vermiştir.  Bayındır’ın imar edilmesinde çok sayıda hizmetleri vardır.

 

Ali Saip Erişen, öğrenimi sırasında Fransa’da geçirdiği 1978-1980 yılları arasında, dondurulmuş gıda ürünleri işleyen bir fabrikanın kurucusu ve ortağı oldu. (Adı  Finecuzsined’alsace olan bu fabrika Fransa’da halen ortağı tarafından işletilmektedir.) Ali Saip, ayrıca 1980-1993 yıllarında Türkiye’de kekik, salyangoz, mantar, balık, defne ve kurutulmuş domates gibi birçok ürün ihracatı yaptı.

1993-2013 yıllarında Bayındır’da birçok apartman inşaatında mimar olarak görev aldı ve aynı zamanda ailesine ait olan zeytinyağı fabrikasında ve zeytinliklerin işletmesinde faal olarak çalıştı.

2013 yılına gelindiğinde CHP örgütünde gönüllü olarak faal bir şekilde çalışmaya başladı. O dönemki Bayındır Belediyesinin AKP tarafından yönetilmesinden hoşnut değildi. Ve memleketin içinde bulunduğu durumu değiştirebilmek ve Bayındır Belediyesini CHP’ye kazandırabilmek adına CHP’de daha çok görev almaya başladı. Bunun akabinde 2014 Yerel Seçimlerinde Bayındır Belediyesi CHP tarafından kazanıldı.  Bu durumun kendisi ve memleketi adına büyük umut olduğunu düşündü ve daha sonra CHP’de iki dönem İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu süre zarfında iki cumhurbaşkanlığı, bir belediye başkanlığı ve bir referandum seçimlerinde aktif rol aldı. Sonrasında, yönetim kurulundaki bu görevinden istifa ederek daha fazla hizmet imkanına sahip olmak, Bayındır ilçesinin sosyal  ve ekonomik yönden kalkınmasını sağlamak ve bu ilçeyi daha refah ilçeler kategorisine girmesi için çok mücadele veren Ali Saip Erişen şuan Bayındır İlçesinde ikametgah etmektedir, kendisine yaşam boyu sağlıkla ve mutlu bir hayat  diliyorum.

 

Bayındır Sevdalısı Ali Saip Erişen

Yorumlar kapalı.