Adnan Saygılıer

21.Dönem İzmir İl Genel Meclis Üyeleri Ödemiş’te Toplandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile Türkiye’de 30 İl Özel İdaresi kapatılmış ve bu özel idarelerden bir tanesi de İzmir Özel İdaresidir. Özel idarelerin karar organı olan İzmir İl Genel Meclisi de 30 Mart 2014 tarihinde kapatılmış ve İzmir meclisinde görev yapan 136 İl Genel Meclis Üyesinin görevleri son bulmuştur. İzmir İl Genel Meclisinde 1999-2014 yılları arası 5 sene görev yapan CHP, AKP ve MHP üyeleri zaman zaman bir araya gelerek anılarını tazeleyip hasret gidermektedirler. Bu senede bu toplantıyı Ödemiş ilçesi Zeytinlik’te Öncel Restaurantta gerçekleştirmişlerdir. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda Ödemiş İl Genel Meclis Üyeleri Adnan Saygılıer, M. Emin Davran ve Necati Tatlı ev sahipliği yapmışlardır. 31 Ekim 2023 salı günü akşamı saat 17.00’de yapılan toplantıda gelen misafirlere hoş geldiniz konuşmasından sonra gelen İl Genel Meclis Üyelerine söz verilerek İl Genel Meclisi sonrası neler yaptıklarını anlatmışlar ve İl Genel Meclisinde yaptıkları güzel projelerden bahsetmişlerdir.

Tire İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Demircan’ın çaldığı saz eşliğinde meclis üyeleri hep birlikte şarkıya eşlik etmişler, aralarında yapılan sohbetlerden sonra yakın ilçelerde bulunan ilçelerine Bakırçay’dan gelen meclis üyeleri Ödemiş İl Genel Meclis Üyelerinin misafiri olmuşlardır. Çarşamba günü saat 08:00 de katılarak Ödemiş’in meşhur töngülü ile kahvaltı yaptıktan sonra Ödemiş Müzesi, Birgi Çakırağa Konağı, İmamı Birgivî Medresesi ve Birgi’nin turistik mekanları gezildikten sonra Gölcük ve Bozdağ yaylalarına çıkılarak burada tabiatın güzelliği ile buluşup güzel bir gün yaşandı.

2009-2014 yılları arasında 21 dönem beraber görev yapan Menemen’den Serdar Değirmen, Konak’tan Abdurrahman Atalar, Dikili’den Ali Demirel, Güzelbahçe’den Atilla Çelikkesen, Tire’den Fikret Bük, Tire’den Hikmet Demircan, Tire’den Hüseyin Güngör, Torbalı’dan Mahmut Öztaş, Ödemiş’ten M. Emin Davran, Necati Tatlı, Adnan Saygılıer, Beydağ’dan Mehmet Soğukkuyu ve Sabahattin Tekeli, Tire’den Refik Konur, Kemalpaşa’dan Talat Özışık, Foça’dan Vedat Aksoy.İl Genel Meclisi döneminde görev yaptığımız Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel ve komşumuz Faruk Demirci ile beraberce Ödemiş Kent Müzesi’ni ziyaret etmeyi unutmadık. Gece içerisinde beraber görev yaptığımız 12 İl Genel Meclis Üyelerimizin vefatından duyduğumuz üzüntüleri de belirttik. Meclis Üyeleri Meclis kapandıktan sonra 10 yıl içinde neler yaptıklarını belirtirken bazı Meclis Üyeleri de İzmir iline yapılan yatırımlar ile ilgili konuştular. Böylece 31.10.2023 günü sona erdi. Geceden notlar bunlardı…

 

21.Dönem İzmir İl Genel Meclis Üyeleri Ödemiş’te Toplandı

Yorumlar kapalı.