Ruhi ÖDEV

Ha Long Bay Körfezi Gezisi (Bölüm 2)

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu geceyi Gemide geçirdiğimizi yazmıştım. Sabah erken kalktım, yerel saat ile 6:30 gibi. Yolculardan bazıları kano gezintisine çıktı. Sanırım bu kano işini yapan tekneler ayrı bir işletme. Her etkinlikte veya başka bir yere gideceğimiz zaman daha küçük bir tekneye biniyoruz, geriye tekrar bu tekne ile dönüyoruz.Sabah kano gezisi güzel bir etkinlik. Ben yine de güverteden fotoğraf çekmeyi tercih ettim.

Biz kahvaltı yaparken, gemimiz yola çıktı. 1.5 saat kadar yol aldıktan sonra, inci yetiştiriciliği yapılan çiftliğe geldik. Genç bir kız hangi çeşit istiridye hangi renk ve boyutta inci üretir, üretim aşamaları nedir, bir inci kaç senede yetişir gibi bilgileri verdi. Bize rehberlik yaptı.

Teknemize bindikten 20 dakika kadar sonra, bizim gibi 3 günlük tura çıkanlarla birlikte karşıdan gelen başka bir gemiye aktarıldık. Bu gemi ile yolumuza devam ettik. Yeni gezginler, değişik ülkelerden turistler. Vietnamlılar turizmi iyi kavramışlar, hakkıyla, başarılı bir şekilde yapıyorlar.Elimizde ne bilet var, ne de bu geziye katıldığımıza dair bir yazılı belge, ama her gemi değiştirdiğimizde yeni rehberin elindeki listede ismimiz var. Ne yanlış yere götürüldük, ne de gezimizde aksama oldu. Bizde böyle bir sistemi düşünemiyorum bile. Yolda balıkçılık yapan, körfez içinde yüzen çiftliklerde ve yüzen köyde yaşayan balıkçıları gördük. Bu köylerde durmadık, yaşam şartlarını ve yaşam biçimlerini yakından göremedik.

Tekneleri çok değişik, sanırım balığa ailesiyle çıkıyor bura insanları. Hemen hemen her teknede bir kadın, bir erkek var.  Beraber çalışıyorlar.  Ekmeklerini sudan çıkarıyorlar.

 

 

 

Ha Long Bay Körfezi Gezisi (Bölüm 2)

Yorumlar kapalı.