Ruhi ÖDEV

Bangkok

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bangkok İstanbul’dan gelindiğinde uçakların indiği şehir. Biraz mistik, biraz karmaşık, biraz geleneksel Uzakdoğu şehri, biraz da modern. Turistlerin en çok uğrak yeri. Gezilecek yerleri çok, güzel bir şehir. Bize göre çok farklı bir yaşam var. Kültür farklı, doğa farklı.

Öncelikle yemeklerin çok farklı olduğunu söylemeliyim. Tadı, kokusu hiç bildiğimiz tat, bildiğimiz koku değil. Ağır bir koku var yemeklerindi. Hemen hemen hepsi az pişmiş. Çorbaların içine istedikleri yemeği de karıştırıyorlar. Naylon torbanın içinde, pipetle içiyorlar çorbayı, kalan yemeği de sonrasında yiyorlar. Sokak lokantaları da çok yaygın. Yemeklerinde çok çeşitli baharat ve palm yağı kullanıyorlar. Bize uygun olmayan da palm yağı kokusu ve tadı. Yemeklerde sevmediğim kötü kokunun esas sebebinin, yemeklere konulan taze kişniş otundan geldiğini ne yazık ki Türkiye’ye geldiğimde gezgin bir arkadaştan öğrendim. Kişniş otunu koydurmazsam yemeklerini yiyebileceğimi sanıyorum artık.

Ben Eski Bangkok denilen bir bölgede kaldım. Otelim meşhur Khaosan Caddesindeydi. Daha çok değişik Uzakdoğu hayatını merak eden turistlerin kaldığı bölge… Geceleri cıvıl cıvıl kalabalık. Caddeler uzak doğu masaj mekanları ile dolu. Bir iki kere ayak masajı yaptırdım, yarım saat dizlerine kadar masaj yapıyorlar. Masaj bittiğinde sanki yürümüyor, uçuyorsun gibi hissediyor insan.

Bangkok da gezilecek o kadar çok yer var ki, ben bir kısmını bulamadım. Gitmek için yol parası fazla geldi. Halbuki söylenen fiyatlar çok daha ucuz idi. Ben o fiyata bulamadım, o sebepten planladığım birkaç yere gidemedim. Ama  çok tapınak gezdim. Zamanımı boşa harcamadım.

Bir yer var ki gezilmesi mutlaka lazım. Büyük saray. Kralların oturduğu, birçok binadan oluşan bir kompleks. Büyük bir alana yayılmış saraylar, tapınaklar, askeri binalar… İnsan hayranlıkla seyrediyor. İnce işçilikle işlenmiş devasa saraylar, devasa tapınaklar.
Fotoğraflara bakıp Bangkok eski püskü bir şehir havası yaratmayayım. Şehir nüfusu 22 milyon. Çok da modern bir şehir. Ben daha çok eski şehiri ve turistik yerleri gezdiğim için, fotoğrafların çoğu eski binalar ve tapınaklar ile ilgili.

Bangkok

Yorumlar kapalı.