UNUTMAK YOK – 10 (Slim Style)

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaldığımız yerden devam edelim;

  • İçindekiler
  1. Guarana,
  2. Garcinia Cambogia,
  3. Zencefil,
  4. Camellia Sinensis (Yeşil Çay)
  5. Spirulina,
  6. Palmitoyl Tripeptide,
  7. L-Carnitine

c)Zencefil,

Faydaları neler?

  1. Genelde baharat olarak kullandığımız zencefil, dünyanın birçok yerinde kök olarak kullanılıyor.
  2. Değişik bir aroması olan bu bitki gazoz, şarap, turşu ve reçel yapımlarında da kullanılıyor.
  3. Taze zencefil (yani kök halinde olan), içerik olarak oldukça zengin. %80 su, %2 protein, %1 yağ, %12 nişasta, kalsiyum, fosfor, demir, B ve C vitamini içeriyor. Kuru zencefilde ise su oranı %10’a kadar düşüyor.
  4. Mide ve bağırsak gazını sökme özelliğine sahip olan zencefil mideyi yatıştırıp vücuttaki kan dolaşımını hızlandırır.
  5. Bedeni ısıtır ve terlemeyi sağlar.
  6. Bu özelliğinden dolayı hastalandığımız zamanlarda bitki çayımızın içine biraz zencefil katmak iyi bir fikir.
  7. Çay hali, gargara yapıldığı takdirde boğaz ağrılarını geçirir.
  8. Haricen ise kas incinmelerinde masaj yapılarak kullanılabilir.
  9. Tüm bunlara ek olarak zencefilin; iştah açıcı,
  10. Antiseptik, gaz söktürücü,
  11. Sindirimi düzenleyici, solunum yollarını açıcı ve toksin atıcı etkileri de bulunuyor.
  12. Kan damarlarını açarak kalbi canlandırıyor.
  13. Solunum yollarını açıyor ve baş dönmesini de geçiriyor.

d) Camellia Sinensis (Yeşil Çay)

Faydaları nelerdir?

  1. Aşırı içilmemek koşuluyla bedeni ve sinirleri uyarmada olumlu etkileri vardır.
  2. Midevidir: Sindirimi kolaylaştırır.
  3. Peklik vericidir, özellikle yeşil çay diyareye karşı kullanılabilir.
  4. Terleticidir. Şekersiz içtiğimizde sıcak havalara dayanmamızı sağlar.
  5. Ayrıca çayın doku büzücü ve mikrop kırıcı etkileri de vardır. Bu özelliklerinden mikrop kapmış ya da kanlanmış gözlerin çay banyosuyla iyileştirilmesinde yararlanılır.
  6. Yeşil çay metabolizmayı hızlandıran ve yaşlanmayı yavaşlatan antioksidanlar içerir. Japonların fazla sigara içtikleri halde uzun olan yaşamlarını yeşil çaya borçlu oldukları söylenir.
  7. Fareler üzerine yapılan denemelerde sigara dumanında bulunan kanser yapıcı bir madde olannitrozamine tabi tutulan farelerde yeşil çay verilenler %45 oranında daha az akciğer kanserineyakalanmışlardır. Yine UV ışınlarına maruz bırakılan farelerin yeşil çay içirilenlerinde tümör büyüme oranı yavaşlamıştır.
  8. Yeşil çay kolestrol düzeylerini düşürmede oldukça iyi bir bitkidir. Günde 3 yumurta sarısı yiyen insanların yeşil çay içerek kolestrol düzeylerini koruduğu tesbit edilmiştir.
  9. Yeşil çaydaki kafein siyah çaydakine göre üçte bir oranında daha az olduğundan bu da bir tercih sebebi olabilmektedir.
  10. Yeşil çay nefes kokmasına ve diş çürümelerine sebep olan bakterileri öldürebilen kimyasallar içerir.
  11. Ağız sağlığı: Yeşil çay zararlı bakterilerin oluşturduğu gingivitis leri önlemeye yardımcı olur.
  12. Yeşil çay dişlerin üstünde plak oluşumunu önler, polifenol ve florit içeriği nedeniyle de dişçürümelerini önlemeye yardımcı olur. Diş çürümelerinden sorumlu streptococcus mutans bakterilerini tamamen önler.
  13. Yeşil çay içeriğinden dişlere sızan tanninler, catechinler ve fluoride dolayısı ile diş enamelininasitlere karşı direncini arttırır.
  14. Yeşil çay bir çok farklı türdeki kanserin başlamasını ve ilerlemesini inhibe etmektedir.
  15. Yeşil çay içeriğindeki epigallo catechin gallateadlı antioksidanın kanser hücrelerinin büyümesive bölünebilmesi için ihtiyaç duyulan bir enzimi durdurabildiği gösterilmiştir.
  16. Yeşil çay akciğer kanserinden başka kolon, yemek borusu, prostat, pankreas, mide ve göğüs kanserlerine karşı da koruma sağlar.
  17. Yeşil çay serbest radikalleri kontrol altında tutar.
  18. Yeşil çay LDL kolestrolün oksidasyonunu engelleyerek kalp hastalığına karşı koruma sağlar.
  19. Yeşil çay soğuk algınlığına karşı da koruyucudur.
  20. Yeşil çay kan dolaşımını düzenler damar yapısını korur.
  21. Yeşil çay içeriğindeki tanenden dolayı ishali önleyicidir, yanlız tanenin çıkması için daha uzun süre demlemek gerekir.
  22. Anti-toksikliği: Yeşil çayiçeriğindeki çay polifenolleri nedeniyle karaciğeri alkolün toksik etkilerinden korur.
  23. Yeşil çay diyetsel yağların absorpsiyonunu kolaylaştıran sindirim enzimlerinin üretimini bloke ederek diyetsel yağların absorpsiyonunu yaklaşık % 40 oranında azaltır.
  24. Yeşil çay içeriğindeki ninhydrin maddesinden dolayı kan pıhtılaşmasıyla ilgili içsel bir kimyasal olan thromboxane A2 nin üretimini engeller .
  25. Yeşil çay aflatoxinin karaciğerdeki oksidasyonunu engelleyerek gıda yolu ile gelen aflatoksinin nötralize edilmesine yardımcı olur.
  26. Yeşil çay sigara dumanının kanserojen etkilerini azaltır.
  27. Yeşil çay nitrozaminlerin kanser başlatma kabiliyetlerini engeller.
  28. Yeşil çay içeriğindeki epigallo catechin gallatedolayısıyla UV-A ve UV-B ışınlarının deriye zarar verme kabiliyetini engeller.
  29. Yeşil çay içeriğindeki epigallo catechin gallatedolayısıyla thrombin in kan pıhtılarını yapıştırma kabiliyetini engeller.
  30. Yeşil çay bağırsak ve salyalardaki amylase enzimini inhibe eder.
  31. Deri: Yeşil çay cilde sürüldüğünde güneşin U.V ışınlarının deride yapacağı hasarları azaltır.
  32. Işınsal hasarı ve ışınsal yaşlanmayı minimize eder. U.V ışınlarının hasar vermeye çalıştığı epidermis deki langerhans hücrelerini korur.
  33. Yeşil çay içeriğindeki epigallo catechin gallatedolayısıyla güneş yanıklarını önlemeye yardım eder.
  34. Dışkılama sistemi: Kronik böbrek yetersizliği hastalarında böbrek fonksiyonlarını destekler.
  35. Yeşil çay bir diüretik olarak idrar üretimini teşvik eder.
  36. Gözler-görüş: Yeşil çay çay polifenollerinden catechin leri içermesinden ötürü gece körlüğünden muztariphastalarda gece görüşünün gelişmesine katkıda bulunur.
  37. İmmün sistem: Yeşil çay iltihaplanmayı azaltır.
  38. Yeşil çay tümörlere sebep olan radyasyonun tekrarını azaltır ve yine ani tümör oluşması ve kimyasallarla tümör oluşmasını önlemeye yardımcı olur.
  39. Yeşil çay içeriğindeki özellikle epigallo catechin gallatedolayısıyla tümör hücrelerindeki DNA üretimini oldukca iyi bir şekilde engeller.
  40. Yeşil çay kanser hücrelerinin vücudun diğer organlarına metastasını engeller.
  41. Yeşil çay içeriğindeki epigallo catechin gallatedolayısıyla göğüs kanserini engellemeye yardım eder.
  42. Yeşil çay barsak kanserini önlemeye yardımcı olur.
  43. Yeşil çay duodenal kanserini önlemeye yardımcı olur.
  44. Yeşil çay esophageal kanserini önlemeye yardımcı olur.
  45. Yeşil çay karaciğer kanserini önlemeye yardımcı olur.
  46. Yeşil çay akciğer kanserini önlemeye yardımcı olur.
  47. Yeşil çay melanoma nın gelişmesini önlemeye yardımcı olur.
  48. Yeşil çay içeriğindeki theanine dolayısıyla doxorub için in etkinliğini arttırarak yumurtalık kanserinin iyileştirilmesinde yardımcı olur.
  49. Yeşil çay pankreas kanserini önlemeye yardımcı olur.

Hafta başı kaldığımız yerden devam etmek üzere sağlık, huzur ve aşkla kalın inşallah…

Sevgiler

UNUTMAK YOK – 10 (Slim Style)