Sebzeli kavurma tarifi

Sevilen kavurmanın sebze ile birleşimi lezzetine lezzet katıyor. İşte pratik ve lezzetli bir sebzeli kavurma tarifi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sebzeli Et Kavurma tarifi İçin;

Malzemeler

  • 700 g kuzu eti (dilediğiniz eti kullanabilirsiniz)
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 4 adet yeşil çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

  1. 700 gram eti kuşbaşı doğrayım
  2. Doğradığınız eti tencereye alın.
  3. Ocağa aldığımız etleri yüksek ateşte bişirmeye başlayın
  4. Et suyunu saldıktan sonra ateşi kısarak suyu tekrar çekene kadar pişirmeyi sürdürün
  5. Domates, biber ve kuru soğanı küçük küçük doğrayın.
  6. Ayrı bir tavaya az miktarda yağ ekleyin
  7. Yağın üzerine sarımsak soyan ve biberleri ekleyin ve sebzeleri yüksek ateşte kavurun.
  8. Sebzeler pişmeye başladıktan sonra domates ve baharatı da tavaya ilave edin.
  9. Diğer tencerede pişmekte olan etin suyunu çekmesiyle etlere tuzu ilave edin.
  10. Ardından suyunu tamamen çeken etlere sıvı yağ ilave edin.
  11. Üzerine de kavurduğunuz sebzeleri ilave edin. Ve karıştırın.
  12. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 5 dk daha pişirin.
  13. Sebzeli et kavurmanızı servis edin
Sebzeli kavurma tarifi

Yorumlar kapalı.