Sade et kavurma tarifi

Özellikle Kurban Bayramları'nın vazgeçilmezi olan sade et kavurma nasıl yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşte size nefis bir et kavurma tarifi:

Malzemeler:

  • 1 kilo kuşbaşı taşıma et
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan 
  • Tuz 
  • Baharatlar (isteğe bağlı)

Yapılış:

  1. Bir tencereye 1 kilogram kuşbaşı doğranmış eti alın. Etler suyunu salana kadar karıştırarak pişmeye bırakın.
  2. Daha sonra yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.
  3. Tencereye dörde bölünmüş bir adet kuru soğan ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  4. Etler orta ateşte yaklaşık kırk dakikada aromayı hapsedecektir.
  5. Damak tadınıza göre yeteri kadar tuz ekleyip karıştırın ve ocağı kapatarak pişirmeyi tamamlayın.
  6. Kavurmayı dilediğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz. Örneğin kimyon, kekik gibi baharatlar kullanabilirsiniz. Damak zevkinize uygun olarak baharatları ekleyin ve karıştırın.
  7. Lokum gibi yumuşacık pişen kavurmanız artık servise hazır!
Sade et kavurma tarifi

Yorumlar kapalı.