MasterChef Shoyu Ramen tarifi! Shoyu Ramen nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde yarışmacılar en güzel Shoyu Rameni yapmak için yarıştı... Peki nedir bu Shoyu Ramen?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MasterChefin yeni bölümünde yarışmacıların hazırladığı, izleyicilerin de dikkatini çeken Shoyu Ramen nasıl yapılır? Shoyu Ramen nedir? Shoyu Ramen en iyi nasıl yapılır? İşte tarifi…

Malzemeler

4 paket ramen eriştesi
800 gr tavuk veya domuz kemikli et
1 adet büyük soğan, doğranmış
1 adet havuç, doğranmış
1 parça (5 cm) taze zencefil, doğranmış
12 bardak su
1/2 bardak soya sosu
2 yemek kaşığı sake
2 yemek kaşığı mirin

Garnitürler:

4 adet yumurta, haşlanmış ve ikiye bölünmüş
2 adet yeşil soğan, doğranmış
Nori yaprağı (isteğe bağlı)
Menma (fermente bambu filizi) veya kıyılmış bambu filizi (isteğe bağlı)

Shoyu Ramen Nasıl Yapılır

Büyük bir tencerede kemikli eti, soğanı, zencefili ve havucu suda kaynatın. Kaynadıktan sonra ısıyı düşürün ve 2-3 saat boyunca düşük ısıda bırakın.

Çorbanın üzerinde oluşan köpük ve yağı alın. Sonra çorbanın içindekileri süzün ve çorbayı tekrar tencereye alın.

Soya sosu, sake ve mirin’i ekleyin ve çorbayı ısıtmaya devam edin.

Ramen eriştesini ayrı bir tencerede paketin üzerindeki yazan talimatları uygulayarak haşlayın. Ardından süzün.

Yemek tabaklarını eriştelerle doldurduktan sonra üzerine çorbayı ekleyin.

Garnitürleri ekleyin: haşlanmış yumurta, yeşil soğan, kıyılmış bambu filizi veya nori yaprağı ve menma.

Ve MasterChef Shoyu Rameniniz hazır! Afiyet olsun!

 

HABER MERKEZİ

MasterChef Shoyu Ramen tarifi! Shoyu Ramen nasıl yapılır?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir