HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI-3!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devam edelim,

14-Sivrisinek savar: Bir kaç damla ylang ylang (yılang yılang) yağını Hindistan cevizi yağıyla karıştırıp cildinize sürerseniz tamamen doğal bir sivrisinek savar işlevi görür. Özellikle hassas bir cilde sahipseniz bu yöntem kimyasallara göre sizin için daha sağlıklı olacaktır.

15-Akşamdan kalmaysanız: Hindistan cevizi yağı tüketmek içkili bir gecenin sabahında yaşadığınız sorunları minimuma indirir.

16-Yemeklerde:

Hindistan cevizi yağını ister kurabiye ister pilav ister salata yakışacak her yemekte kullanabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı ısındığında özelliğini kaybetmediği için diğer doğal yağlara göre oldukça sağlıklıdır. Normal yağ yerine Hindistan cevizi yağı kullanarak aynı zamanda yemeklerinize baharatlı bir aroma katabilirsiniz.

Makul miktarda kullanıldığı takdirde yağ yakmada ve kolesterol kontrolünde etkin olacaktır.

Kızartmak ve fırınlamak: Hindistan cevizi yağı ısındığında özelliğini kaybetmediği için diğer doğal yağlara göre oldukça sağlıklıdır. Normal yağ yerine Hindistan cevizi yağı kullanarak aynı zamanda yemeklerinize baharatlı bir aroma katabilirsiniz.

Ekstra Tat: Patates püresi ve çorba gibi yemeklere Hindistan cevizi yağı katarak farklı bir tat yakalayabilirsiniz. Aynı zamanda Hindistan cevizi yağının iştah kapatan özellikleri de olduğu için diyet yapanlar için birebir.

Mayonez: Evde mayonez yapmayı seviyorsanız ayçiçeği yerine Hindistan cevizi yağı kullanmayı deneyin. Hindistan cevizi yağı kötü kolesterolü düşürücü özelliklere de sahip olduğundan ayçiçeğine göre çok daha sağlıklı bir seçim olacaktır.

Yumurta: Antibakteriyel özellikleri olduğundan yumurtalarınız buzdolabına kaldırmadan kabuklarını Hindistan cevizi yağıyla yağlamak yumurtalarınızın ömrünü uzatacaktır.

17-Mutfak aletleri: Mikser ve mutfak robotu bıçakları, rende vb. mutfak gereçlerini kullandıktan sonra Hindistan cevizi yağıyla silmek metallerde pas oluşumunu önleyip keskinliğini daha uzun süre korumaya yardımcı olur.

18-Cila: Tahta veya metal eşyalarınızı Hindistan cevizi yağıyla yağlanmış bir bezle silerseniz doğal bir cila işlevi görür. Aynı zamanda kesme tahtanızı Hindistan cevizi yağıyla silmek tahtanın kuruyup çatlamasını da önler.

Fermuar: Sıkışmış bir fermuarınız varsa üzerine Hindistan cevizi yağı uygulayın, hemen açılacaktır.

Deri: Deri çanta, eldiven ve ayakkabılarınızı parlatmak için Hindistan cevizi yağı birebir.

19-Ateş: Kampta veya mangalda ateşi başlatmak için kimyasal ürünler kullanmak yerine, Hindistan cevizi yağıyla ıslatılmış bir pamuk parçası kullanmayı deneyin.

Terimler:

Hidrasyon: Vücudumuzun su ihtiyacını karşılar durumda olmasıdır. (suya ihtiyaç olmadan su içilmesi)

Dehidrasyon: Vücutta su kaybı başladığında önlem alınmasıdır. (sadece susadığınızda su içilmesi)

Antifungal: Mantarların üremesine engel olma veya onların öldürülmesi

İritasyon: Tahriş edici etken nedeniyle deri veya mukozada meydana gelen durum, tahriş

Eksfoliant: Peeling, ölü derinin ciltten temizlenmesi ve alttaki temiz, canlı, sağlıklı derinin ortaya çıkmasını sağlayan bir tür maske uygulamasıdır.

************

Tekrar hatırlatmak isterim ki; her organik ürün diye önümüze sunulan ürünler isminin hakkını vermemektedir.

Peki, organik diye sunulan her ürün; marka seçmeksizin ya da cam şişede ambalajlanmış diye alınmalı mıdır?

Marka; Bilindik marka düşüncesi harici, organ üretim belgesine sahip olup olmadığına lütfen bakınız.

Cam şişe; Bu tarz organik ürünlerin, değerlerinin düşmemesi ve bahsi geçen faydaların maksimum seviyede alınması için olmazsa olmazı olan Violet Cam şişelerde olmasına ve harici kapalı olarak ambalaj edilmiş olmalarına dikkat ediniz.

O halde Neden Violet Cam Şişeler?

Önemli Not: Neden mi? Violet cam bütün gıdalar için en mükemmel koruma malzemesidir. Güneş ışığı ve diğer ışıklara karşı ürünü en iyi şekilde korur.

Almanya’da Yapılan bir araştırmaya göre; Aynı çeri domates hem şeffaf cam ve hem de violet cam kavanoza yerleştirilir. Oda sıcaklığında güneş ışığına ve diğer ışıklara maruz kalacak şekilde 7 ay bekletilir.

Deney sonrası görülmüştür ki; 7 ayın sonunda violet kavanozdaki domateste görsel ve mikrobiyolojik olarak herhangi bir değişiklik tespit edilemezken şeffaf kavanozdaki domates çürüme sürecinin sonuna gelmiştir.

Violet şişelerin ürüne kattığı değerler;

* Ürünün kalitesini en üst seviyede kalmasını sağlar.

* Ürünü zararlı ışıklara karşı korur.

* Ürünü titreşimli hale getirerek, enerji yükler.

* İlk tazelikte kullanımı sağlar.

*************

Ürünler;

  1. Çörek otu yağı – kara habbe
  2. Keten Tohumu yağı
  3. Hindistan Cevizi yağı
  4. Argan yağı
  5. Aspir yağı
  6. Susam yağı
  7. Haşhaş yağı
  8. Kabak Çekirdeği yağı
  9. Kayısı Çekirdeği yağı
  10. Ayçiçek yağı
  11. Sızma zeytinyağı

ARGAN YAĞI:

Argan yağı çok özel bir yağ çeşidi olması, sağlık sektöründe, kozmetik ve cilt bakımı sektöründe çokça kullanılması sebebiyle oldukça popüler bir yağdır. Özellikle Faslı kadınlar yıllardır bu şifalı yağı kullanırlar. Argan yağı faydaları arasında cildi sıkılaştırması, cilt elastikiyetini arttırarak kırışıklıkları önlemesi sayılabilir. Tırnakların kırılmasını önleyen, hücreleri yenileyen, şişlikleri indiren bir ürün olan argan yağı aynı zamanda yaşlanmayı da geciktiricidir.

Argan yağına küçük bir giriş yaptıktan sonra, yarın kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Şimdilik hoşça, sağlık ve afiyette kalınız inşallah

Sevgiler

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI-3!