Geçmiş bayramımız mübarek olsun

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merhaba kıymetli okurlarım, bu makalemde İslam alemimizin geride bıraktığı Kurban Bayramı’nın anlam ve önemini size aktarmak ve aynı zamanda geçmiş bayramınızı kutlamak istedim.

Kurban denilince artık herkesin aklına Kurban Bayramı tatili gelir oldu. Peki Kurban Bayramımızın gerçek anlamı ne?

Kurban Bayramı, kurban ve hac ibadetinin her yıl belirli günlerde gerçekleştirilmesidir. Kurban Bayramı’nda ibadet etmek isteyenler, emredilen koşulları taşıyan hayvanları Allah için keserek Allah’a feda ederler. İnsanlık tarihi kadar eski bir ibadet olan kurban kesmek, ilahi dinlerin en önemli ibadeti sayılmaktadır. Kurban kelimesi, Arapçada hem maddi olarak hem de manevi olarak her çeşit yakınlığı veya yakın olmayı ifade etmektedir. Geniş bir mana yelpazesine sahip olan kurban sözcüğü, dini terminoloji içinde kendisi ile Allah’a yaklaşılan bir şeyi, özel biçimde de Allah’a yakınlık sağlayabilmek, bir başka deyiş ile ibadet amacı ile belirli vakitte belli cinsten olan hayvanları kesmeyi ve bu gayeyle kesilmiş olan hayvanı ifade etmektedir. Kurban, hemen hemen tüm dinlerin temel temalarından bir tanesini teşkil etmektedir.

Her dini bayramda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da büyükler ziyaret edilip küçükler sevilir sevindirilir. Allah’a kurban edilen kurbanlık hayvanlar kesilirken kesilen etlerin ihtiyaç sahiplerini bulacağı bir bayramdır. Bu süreç hem sevinçle hem de manevi duygularla kutlanmalıdır. Her sene Kurban Bayramı’nı en güzel duygularla yaşamak ve sonrasında hatırlamak için, Kurban Bayramı’nı usulüne göre yaşamak gerekir.

Birlik ve beraberliğimizin kutlanması anlamına da gelen Kurban Bayramı öncesi yani arefe günü vefat edenlerimizi kabirlerinde ziyaret ederek başlarına çiçekler dikilip dualar edilir. Duyguların en yoğun yaşandığı bir bayram olan Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Sevgi ve saygılarımla, sağlıcakla kalın.

Geçmiş bayramımız mübarek olsun