Moda Olan Şifalı Yağlar; Çam Yağı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maalesef ki bizler, şifanın da huzurun da doğadan geldiğini unutuyoruz. Oysa bugün bizlere dayatılan ilaçların çoğunda bile bitkisel ürünler bulunmakta ancak ne yapılıyor ne ediliyorsa, gerçek şekliyle bizler kullanamaz oluyoruz. Her şeyde dönemsel moda rüzgârı yaşadığımız gibi, yüzyıllardır var olan şifalı yağların bile şimdi farkına varıyoruz. Kulaktan dolma değil, rica etsem sizler de bu okuduklarınızla yetinmeyip, araştırabilir misiniz?

“Dünya İlaç şirketleri için, tedavi edilmiş her hasta kaybedilmiş bir müşteri demektir. Çoğu İlaç firmalarının felsefesi; öldürmeyin ama sakın iyileştirmeyin şeklindedir. İlaç şirketleri, kansere ve diğer ağır hastalıklara çare aramıyor, yaptıkları şey bu şekilde daha uzun süre yaşatıp, hastaları sömürmek” dese de çoğu hekim ya da ilaç sektörü çalışanları, insanın bu kadarına da inanası gelmiyor elbette.

Biz yine, değerli araştırmacıların bizlere sunduğu şifalı bitkisel yağları konu etmeye devam edelim.

Bugüne kadar hangi yağları gördük bir bakalım;

  1. Çörek Otu Yağı, Keten Tohumu Yağı, Aspir Yağı
  2. Hindistan Cevizi Yağı, Haşhaş Yağı, Kayısı Çekirdeği Yağı
  3. Kabak Çekirdeği Yağı, Ayçiçek Yağı, Sızma Zeytinyağı
  4. Susam Yağı, Argan Yağı, Elma Sirkesi, Nane Yağı
  5. Kekik Yağı, Lavanta Yağı, Zencefil Yağı
  6. Zambak Yağı, Buğday Yağı, Biberiye Yağı

Ve diğer şifalı yağlarla devam edelim;

  1. Çam yağı, Melisa yağı, Sarımsak yağı
  2. Adaçayı yağı, Ardıç tohumu yağı, Avokado yağı
  3. Menekşe yağı, Itır yağı, Greyfurt yağı, İğde yağı
  4. Bergamot yağı, Okaliptüs yağı, Papatya yağı
  5. Ceviz yağı, Defneyaprağı yağı, Rezene yağı
  6. Portakal yağı, Isırgan tohumu yağı, jojoba yağı
  7. Karabaş yağı, Karanfil yağı, Yasemin yağı
  8. Gül yağı, Limon yağı, Adaçayı yağı, Sedir yağı
  9. Havuç yağı, Çay ağacı yağı, Badem yağı
  10. Kantaron yağı, Üzüm çekirdeği yağı, Kakao yağı
  11. Çam terebenti yağı, Hardal yağı, Anason yağı
  12. Greyfurt kabuğu yağı, Hint yağı, Hodan yağı
  13. Kuşburnu yağı, Soğan yağı, Nar çekirdeği yağı
  14. Makadamya cevizi yağı Çilek yağı, Çin yağı
  15. Çuha çiçeği yağı, Fesleğen yağı, Fındık yağı
  16. Kenevir yağı, Kına yağı, Mersin yağı, Aloevera yağı
  17. At kestanesi yağı, Aynı safa yağı, Baobab yağı, Havlıcan yağı
  18. Kakule yağı, Kişniş yağı, Lahana yağı, Kimyon yağı
  19. Mavi anemon çiçeği yağı, Pelesenk yağı, Sandal yağı
  20. Servi yağı, Sardunya yağı, Karite yağı, Sığla yağı
  21. Soya yağı, Şeftali çekirdeği yağı, Tarçın yağı
  22. Vanilya yağı, Ylang ylang yağı, Yosun yağı
  23. Zambak yağı (Zambak tohumu yağı), İncir çekirdeği yağı

Şifalı yağların bitiminden sonra, tekrar hepsinin üzerinden çok kısa başlıklarla geçeceğiz

O halde devam edelim;

ÇAM YAĞI:

Çam yağını, hint ve badem yağı ile eşit oranda karıştırarak kullanabilirsiniz.

  1. Saçları Besler: Çam yağının en önemli faydası saçlara yöneliktir. Saçlarımız gün içinde sürekli olarak toz ve kirliliğe maruz kalır. Çam yağının antiseptik özelliği sayesinde saçları derisinden teline kadar temizleyerek kirden ve tozdan arındırır. Saçları yağlı olan kişilerde saç derisini uyararak saçın yağlanmasını önler. Ayrıca saçlarda kepek oluşumunun da önüne geçer. Saç dipleri kaşınan veya saç kökleri güçsüz olan kişiler çam yağı birkaç faydalı yağ ile karıştırarak yapacağı kürler oldukça faydalı olacaktır.
  2. Cilde Faydalıdır: Çam yağının cilde faydası da büyüktür. Cilt tipi yağlı olan kişiler sürekli olarak siyah nokta ve akne problemleri yaşarlar. Çam yağının düzenli kullanımında yağın antiseptik özelliği ile ciltteki mikropları uzaklaştırır. Cildi arındırır ve akne sorunlarını giderir. Fakat çam yağı tesirli bir yağ olduğundan mutlaka başka yağlar ile karıştırılarak cilde uygulamak gerekir. Aksi halde ciltte yanık ve yaralara neden olabilir.
  3. Bağışıklığı Güçlendirir: Çam yağının bağışıklığı güçlendirici özelliği vardır. Kış aylarından vücut direnci düştüğü için gribal enfeksiyonlara çok sık yakalanırız. Çam yağının suya eklenerek düzenli içimi kısa sürede düşen direnci toparlar ve hastalıklardan korunmayı sağlar.
  4. Alt Solunum Yollarında: Alt solunum yolları rahatsızlıklarından olan; bronşit, astım, nefes darlığı gibi problemlerin tedavisinde kullanılır. Çam yağının nefes açıcı özelliği vardır. Diğer yağlar ile karıştırılıp akciğer üzerine sürüldüğünde hırıltıyı da giderir.
  5. Sinek Savardır: Çam yağın ve zeytin yağı birlikte karıştırılarak vücuda sürüldüğünde sineklerin ve haşerelerin yaklaşmasını engeller. Özellikle sivri sinek sorunu olan yerlerde uyumadan önce vücudunuza çam yağı sürerek tüm sinekleri kovabilirsiniz.
  6. Yaraları İyileştirir: Çam yağının içeriğinde bulunan antiseptik bileşenler yaraların erkenden kapatılmasına yardımcı olur.
  7. Mineral ve Vitamin Kaynağı: Çam yağında B 2 ve B 6 vitaminleri bulunur. Bunun yanında demir, potasyum ve kalsiyum minerallerini de barındırarak vücuda fayda sağlar.
  8. Anne Sütü Artırır: Çam yağında bulunan bileşenlerin annelerde annelik hormonlarını uyararak anne sütün artmasını sağladığı biliniyor.
  9. İdrar Yolu Temizler: Bildiğiniz gibi idrar yolu sorunlarında vücutta üre birikimi olur. Çam yağının kullanımı ile vücutta biriken ürenin dışarı atılımı sağlanır. Bu sayede idrar yolu enfeksiyonları da önlenir.
  10. Bağırsakları Çalıştırır: Çam yağının bağırsakları çalıştırma özelliği vardır. Bu sayede kabızlık gibi sorunların da önüne geçilir. Aynı zamanda basur tedavisinde de çam yağının olumlu etkileri vardır
  11. Diğerleri: Metabolizmayı hızlandırır, vücuda rahatlama hissi verir, odaklanmayı sağlar, kas ağrılarını giderir.

Zararları:

  • Çam yağı asla cilde tek başına sürülmemelidir. Mutlaka diğer aromatik yağlar ile seyrelterek kullanılmalıdır.
  • Badem yağı, zeytinyağı gibi yağları karıştırarak çam yağını kullanamaya özen gösterin.
  • Çam yağı şampuana birkaç damladan fazla eklenmemelidir. Aksi halde saç dökülmesini tetikleyebilir.
  • Alerjiye dikkat, bu yüzden göbek çevresi veya bileğe önce sürün ve 2 gün bekleyin. Vücudunuz reaksiyon vermiyor ise çam yağını kullanabilirsiniz.
  • Bebek ve küçük çocukların çam yağını kullanması önerilmez. Yine yaşlı ve kalp rahatsızlığı olan kişilerin de çam yağını doktor kontrolü sonucu kullanması gerekir. Ayrıca böbrek rahatsızlığı olanlar ve hiper tansiyon hastaları da çam yağını kullanmaması gerekir.
  • Çam ağacı yağının ağızdan alınması doğru değildir. Ağız yolu ile kullanılan çam ağacı yağı; baş ağrısı, uykusuzluk, öksürük, akciğerlerde kanama, kusma, böbrek ve beyin hasarı, koma ve ölümle sonuçlanabilir. (Yağların organik olmasına dikkat edelim.)

Yarın kaldığımız yerden devam edelim inşallah, o güne değin huzur ve sağlıkla kalınız.

Sevgiler

Moda Olan Şifalı Yağlar; Çam Yağı