KARIN AĞRISI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karın boşluğunda bulunan mide, bağırsaklar, karaciğer, safra kesesi, pankreas

dalak, böbrekler, idrar torbası ve kadınlarda yumurtalık veya rahimde görülen

herhangi bir rahatsızlık; karnın çeşitli yerlerinde ağrılara sebep olur. Bu nedenle, karın

ağrılarının sebepleri pek çoktur.

Karın ağrıları; hastalığın yerine ve özelliğine göre ya aniden ya da yavaş

yavaş başlar; ağrı ile birlikte bulantı, kusma, ishal ve ateş de görülebilir.

Dikkat! Kısa sürede geçmeyen karın ağrılarında, mutlaka bir doktora başvurmak gerekir. Doktora danışmadan ilaç, müshil almak çok tehlikeli sonuçlar

doğurabilir.

Hazımsızlık ve yemeklerin sebep olduğu karın ağrılarını gidermek için aşağıdaki reçeteler kullanılır:

Reçete: 1-Malzeme: Nane, Limon.

Hazırlanışı: 4 bardak suya; 1 tatlı kaşığı nane ve küçük bir limonunun kabukları

konur. Kaynatıldıktan sonra 1 çay bardağı içilir. Aynı işlem, her yemekten

sonra tekrarlanır.

Reçete: 2-Malzeme: Çam kozalağı, Su.

Hazırlanışı: 4 bardak suya; küçük bir çam kozalağı konur. 10 dakika

kaynatıldıktan sonra süzülür.

*Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.

Reçete: 3-Malzeme: Tarçın, Su.

Hazırlanışı: 4 bardak suya; 10 gram tarçın konur. Kaynatıldıktan son

sonra 1 çay bardağı içilir.

Ayni işlem, yemeklerden sonra tekrarlanır.

Reçete: 4-Malzeme: Portakal kabuğu, Şeker.

Hazırlanışı: Büyükçe bir portakalın kabukları soyulur. Sonra kabuklar, çok ince

doğranır. Üzerine, 1 çorba kaşığı toz şeker konup   yenir.

Reçete: 5-

Malzeme: Un, Hardal, Nane, Tuz, Tereyağı, Su.

Hazırlanışı: Orta boyda bir tencereye, 8 çorba kaşığı tereyağı ve 10 çorba kaşığı

un konur. Hafif ateşte karıştırılarak çok az kavrulur. Sonra 4 su bardağı su ilave

edilip hafif ateşte devamlı  karıştırılarak pişirilir, kaynamaya başlamadan önce;

1 tatlı kaşığı hardal, 1 tatlı kaşığı ufalanmış nane ve 3 kahve kaşığı sofra tuzu

konur. Sıcak sıcak içilir.

*Bu işlem, şikâyetler geçinceye kadar, günde 1 kere tekrarlanır.

Reçete: 6 Malzeme: Sadeyağ, Toz şeker.

Hazırlanışı: 1 çorba kaşığı sadeyağ (tuzsuz tereyağı/sağyag) ile 1 çorba kaşığı

toz şeker karıştırılıp, ezildikten sonra yenir.

Reçete:7 Malzeme: Anason, Üzüm sirkesi, Şap (Alaun).

Hazırlanışı: 6 çorba kaşığı anason, havanda iyice dövülür. Sonra 3 su bardağı

üzüm sirkesinin içine konup, kaynatılır. Çok yavaş süzülür. Kabın dibindeki

anason alınır, üzerine 1 çorba kaşığı yanmış ve dövülmüş şap konur.

Yoğurularak hamur haline getirilir. Temiz bir tülbent parçasının içine

doldurulduktan sonra tam göbeğin üzerine konur. 6 saat sonra kaldırılıp, göbek

bölgesi ılık suyla temizlenir.

Reçete: 8-Malzeme: Şahtere (Fumaria officinalis), Su.

Hazırlanışı: 4 bardak suya; 2 tutam şahtere konur. 10 dakika kaynatıldıktan

sonra süzülür. Yemeklerden 5 dakika sonra, birer kahve fincanı içilir.

Reçete: 10- Malzeme: Tarhun tohumu (Artemisia dracunculus), Su.

Hazırlanışı: 4 bardak suya; 1 çorba kaşığı tarhun tohumu konur. 10 dakika

kaynatıldıktan sonra süzülür. Yemeklerden sonra, birer kahve fincanı içilir.

AYRICA; aşağıdaki reçeteler de kulanılır:

*3 tane şeftali çekirdeği dövülüp, 1 tatlı kaşığı toz şekerle karıştırılıp yenir.

* Sabahleyin aç karına, 10 tane nane şekeri yenir.

*1 çorba kaşığı kavrulmuş çörekotu dövülür. 1 kahve kaşığı yenir.

*1 su bardağı ılık suya; 1 tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp, içilir.

* 1 kahve fincanı suya; 5 damla soğan suyu konup, içilir.

* Haşlanmış turp yenir.

*Karın bölgesi zeytinyağı ile ovulur, sonra erik peltesi sürülür. 2 saat sonra yıkanır.

**  Sıcak tatbik: Karnın üzerine kızdırılmış tuğla veya kiremit parçası ya da

sıcak su torbası (buyot) konur.

** Ayaklar sıcak suya sokulur. 5 dakika bekletildikten sonra kurulanır. Sabahları da ılık banyo yapılır.

** Göbek üzerine şişe (vantuz) çekilir.

** Dizin tam altında, baldır kemiğinin dış kenarı; başparmakla aşağı yukarı

ovulur.

KARIN AĞRISI

Yorumlar kapalı.