Dikili’deki Bayburt Grup’a ait seranın önünde basın açıklaması yapılacak

Bergama ve Dikili arasında bulunan, Bayburt Grup'a ait domates sendikasının önünde eylemler devam ediyor. Seranın önünde bugün 16.30'da basın açıklaması yapılacak.

featured
service

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bergama ve Dikili’nin arasında bulunan, Bayburt Grup’a ait olan, Türkiye ve Avrupa’nın en büyük domates serası olan Agrobay Seracılık’ta bir grup işçi işten çıkarılmış, çalışanlar arkadaşlarının kovulması üzerine seraya giriş ve çıkışları kapatmış, Tarım İşçileri Sendikası işçilere destek vermek için bölgeye gelmişti. İşçilerin maaşlarının geç yaptığı ve promosyonlarına çöküldüğü iddiasını reddeden Bayburt Grup, domateslerde oluşan bir hastalık yüzünden küçülmeye gitmekten başka şanslarının kalmadığını söylemişti.

Basın açıklaması düzenlenecek

Şirketin verdiği cevabın üzerine Tarım İşçileri Sendikası da bir başka bildiri yayınlamış, çalışanların haklarının gasp edildiği iddiasını tekrar etmişti.

5 Eylül günü, yani bugün, saat 16.30’da seranın önünde Tarım İşçileri Sendikası bir basın açıklaması düzenleyecek. Sendika, açıklamayı sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Haber merkezi

Dikili’deki Bayburt Grup’a ait seranın önünde basın açıklaması yapılacak