AKREP SOKMASI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akrep; Sıcak ve nemli yerlerde yaşayan, kıvrık ve kalkık kuyruğunda zehirli bir

iğnesi olan böcektir.

Akrep soktuğunda yapılacak ilk iş: iğnesini batırdığı yerin alt ve üstünü sıkıca

bağlamaktır. Sonra; iğnenin bulunduğu yer iki parmak arasına alınıp, kan

akıncaya kadar sıkılır ve üzerine amonyak sürülür. Aşağıdaki reçetelerden de

faydalanılır.

Reçete:1- Malzeme: İncir dalı.

Uygulanışı: İncir ağacından bir dal koparılır. Kırılıp, akan sütü akrebin soktuğu

yere sürülür.

Reçete: 2- Malzeme: Domates.

Uygulanışı: Olgun bir domates, tam ortasından kesilip akrebin soktuğu yere

temiz bir bezle bağlanır.

Reçete: 3- Malzeme: Maydanoz.

Uygulanışı: 1 demet taze maydanoz, iyice dövülüp akrebin soktuğu yere

konulup, temiz bir bezle sarılır.

Reçete: 4-Malzeme: İspirto.

Uygulanışı: Temiz bir bez, ispirto ile iyice Islatılıp akrebin soktuğu yere sarılır

Reçete: 5- Malzeme: Turunç, Soğan.

Hazırlanışı: 1 adet turunç, havanda iyice dövülür. Çıkan su içilir. Sonra: bir baş

kuru soğan, tam ortasından kesilir. Soğuk suya batırıldıktan sonra, akrebin

soktuğu yerin üstüne sarılır.

Reçete: 6-Malzeme: Kibrit çöpü, Su.

Hazırlanışı: 10 tane kibrit çöpünün baş kısmı ezilir. 1 fincan sıcak suya konur.

10 dakika bekletilir. Sonra akrebin soktuğu yer, bu su ile yıkanır.

Reçete: 7-Malzeme: Sirke, Bıçak.

Uygulanışı: Akrebin soktuğu yer, ucu ateşte yakılmış bir bıçakla kanatılır.

Sonra, bir parça bez sirkeye batırılır ve akrebin soktuğu yerin üstüne sarılır.

Reçete: 8-Malzeme: Amonyak, Su.

Hazırlanışı: 1 kahve fincanı amonyak ile 3 kahve fincanı su karıştırılır. Bu

karışıma batırılan pamukla, akrebin soktuğu yer temizlenir.

Reçete: 9- Malzeme: Eğrelti otu.

Uygulanışı: 1 avuç eğrelti otu, iyice dövülüp, akrebin soktuğu yere sarılır.

Reçete: 10- Malzeme: Fesleğen, Sirke.

Hazırlanışı: 1 avuç fesleğen, iyice dövülür. 1 su bardağı sirkenin içine konulur.

İyice karıştırılır. Sonra, sirkenin içindeki fesleğen, akrebin soktuğu yere sarılır.

Reçete: 11- Malzeme: Sarımsak, Zeytinyağı.

Hazırlanışı: 1 baş sarımsak iyice dövülür. 2 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırılıp

akrebin soktuğu yere sarılır.

Reçete: 12-Malzeme: Râvend.

Uygulanışı: 2 tatlı kaşığı râvend iyice dövülür. Akrebin soktuğu yere konup,

üzeri sarılır.

Reçete: 13- Malzeme: Kekik, Bal.

Hazırlanışı: 3 tatlı kaşığı kekik, 4 su bardağı suya konulur. 15 dakika kaynatılır.

Temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Bu sudan bir bardak alınır. İçine 1 tatlı

kaşığı bal konulup, içilir.

Reçete: 14- Malzeme: Elma ağacı yaprağı, Su.

Hazırlanışı: 1 avuç elma yaprağı, 4 bardak suda kaynatılır. 1 su bardağı içilir.

Reçete: 15- Malzeme: Karpuz, Su.

Hazırlanışı: Orta boy bir karpuz, soyulur. Kabukları atılır. İçi, 5 su bardağı suya

konulup, kaynatılır. Bu sudan 1 bardak içilir.

Reçete: 16-Malzeme: Fındık, İncir, Bal.

Hazırlanışı: 20 adet fındık içi, 5 tane incir ve 2 tatlı kaşığı süzme bal karıştırılır.

İyice ezilir. 2 çorba kaşığı yenir.

Reçete: 17- Malzeme: Hatmi, Zeytinyağı.

Hazırlanışı: 1 avuç hatmi iyice dövülür. Üzerine 3 fincan zeytinyağı konup

karıştırılır. Akrebin soktuğu yere sürülür.

Ayrıca;

*1 Bardak kaynak suya, 1 çorba kaşığı kimyon konur. 5 dakika bekletildikten

sonra süzülüp, içilir.

*1 tutam nane, iyice çiğnendikten sonra akrebin soktuğu yere sarılır.

AKREP SOKMASI

Yorumlar kapalı.