2050 yılında yaşam ve teknoloji

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Değerli okuyucularımız,

2000 yılında internet, henüz 16K hızlarında ve sadece basit web sitelerinden oluşurken bugün inanılmaz bir iletişim platformu ve uygulama dünyası haline geldi. Sadece 20 yıldaki teknolojik gelişmeler, gerçekten de inanılmaz.

2000’in başlarında cep telefonları, henüz yayılmaya başlarken internetsiz bir dönemde sadece konuşma ve SMS için piyasaya sunulmuş cihazlardı. Bugün geldiğimiz noktada herhalde internetsiz bir cep telefonu kullanmayı kimse istemez. Çünkü internet, bilgi paylaşımını ve bilgiye ulaşımı o kadar kolaylaştırdı ki teknolojinin ilerlemesi inanılmaz hızlandı. Günümüzde cep telefonu yerine akıllı cihaz kullanımını tercih etmemize neden olan birçok uygulama da mevcut. Bu uygulamalar olmadan bir hayatı sanırım düşünemeyiz; mesela Whatsapp, Instagram, Youtube, kamera, takvim vb.

2050 yıllarında ise hayat, artık hologramların gerçek gibi göründüğü, AR ve VR tarzı uygulamaların geniş alanlara yayıldığı, okul ve iş hayatının daha kolay olduğu yıllar olacak. Bu haftaki videomda “Gelecekteki kargo hizmeti nasıl olabilir?”, “Okulda yaşam”, “İş hayatında yaşam” ve “Sağlıkta gelecek teknolojiler nasıl olabilir?” konularından örnekler sundum. Umarım beğenirsiniz. Lütfen abone olmayı unutmayın.

Konu ile ilgili videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://youtu.be/odONO9cWv3E

Herkese teknoloji dolu günler dilerim.

2050 yılında yaşam ve teknoloji