Kolay Kalburabastı Tarifi: Lezzetli ve Pratik Bir Tatlı İçin Adım Adım Tarif

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan kalburabastı, hafif ve kıyır kıyır bir lezzete sahip olan enfes bir tatlıdır. Hem görüntüsüyle hem de tadıyla misafirlerinizi ağırlamak için ideal bir seçenektir. İşte kalburabastı tatlısının tarifi ve püf noktası.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şerbetli tatlıların gözdelerinden ‘kalburabastı’ severek tüketilen bir şerbetli tatlı Eğer siz de pratik ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız ,kolay kalburabastı tarifini sizin için adım adım anlattık İşte kalburabastı tatlısını yapmak için gerekli malzemeler ve tarifin detayları:

Kalburabastı tatlısı için malzemeler:

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 4 su bardağı un
  • Ceviz içi

Şerbet için malzemeler:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Şerbetin Hazırlanışı: Şerbeti hazırlamak için suyu ve toz şekeri aynı ölçüde kullanın. Kaynayana kadar karıştırarak şekeri su içinde eritin. Kaynamaya başlayınca limon ekleyin ve 2-3 dakika daha ocakta bırakın. Hazır olan şerbeti soğumaya bırakın.

1. Adım: Karıştırma Kabında Tereyağı ve Pudra Şekerini Krema Kıvamına Gelene Kadar Çırpın. Pürüzsüz ve kremsi bir karışım elde edene kadar mikser ile ya da manuel olarak düşük hızda çırpmaya devam edin.

Adım 2: Çırpmaya devam ederken, sıvı yağı, yoğurdu ve vanilya özütünü karışımına ekleyin. Karışım homojen hale gelene kadar çırpmayı sürdürün.

Adım 3:  Karışıma irmiği ve kabartma tozunu ekleyin ve iyice karıştırın.

Adım 4:Yaklaşık 4 su bardağı unu azar azar ekleyerek karıştırın ve karışımı yoğunlaştırmaya başlayın. Ele gelmeye başlayan karışıma, ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edin. Hamuru yoğurmak için ellerinizi ya da bir spatula kullanabilirsiniz.

Adım 5: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Ardından, her bir parçayı hafifçe bastırarak ezin, içine parça ceviz yerleştirip açtığınız parçanın iki ucunu ortaya doğru çekerek yassı biçimde kapatın. Üzerlerine çatal ya da elek kullanarak kalburabastı şeklini verin.

Adım 6: Kalburabastıları yağlı kağıt serili fırın tepsilerine yerleştirin. Sıcaklığı 180°C’ye ayarlayarak altın rengi alana kadar fan ile pişirin. Bu süreç yaklaşık 15-20 dakika sürecektir.

Adım 7: Daha önce hazırladığınız ve soğumuş olan şerbeti, sıcak tatlıların üzerine dökün 

Adım 8: Şerbetin Çekmesini Bekleyin ve Servis Yapın Kalburabastıların üzerine dökülen şerbetin çekmesi için biraz bekleyin. Ardından, tatlıları servis tabağına alın ve dilerseniz üzerlerine fıstık, ceviz, pudra şekeri ve benzeri malzemelerle süsleyin. Afiyet olsun!

Kolay kalburabastı tarifi, pratik ve lezzetli bir tatlı arayanların favorisi olabilir. Adım adım tarifimizi takip ederek, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi lezzetli kalburabastılarla şaşırtabilirsiniz.

Kolay Kalburabastı Tarifi: Lezzetli ve Pratik Bir Tatlı İçin Adım Adım Tarif

Yorumlar kapalı.