İktidarı suçla mücadeleye tabandan gelen baskı itti

Selahattin Demirtaş'ın AİHM kararları doğrultusunda serbest bırakılmasını savunduğu için sökülen apoletleri kendisine iade edilen eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, AKP'nin tabanından gelen baskının iktidarı suçla mücadeleye ittiğini söyledi.

İktidarı suçla mücadeleye tabandan gelen baskı itti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selahattin Demirtaş’ın AİHM kararları doğrultusunda serbest bırakılmasını savunduğu için sökülen apoletleri bugün kendisine iade edilen Eski Emniyet Müdürü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı Hanefi Avcı, AKP’nin tabanından gelen baskının iktidarı suçla mücadeleye ittiğini belirtti.

FETÖ Kumpası’yla 15 yıl ceza yemişti

Daha önce FETÖ kumpasıyla Devrimci Karargah üyesi olduğu iddia edilerek 15 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Avcı, gazetemize konuştu.

AKP iktidarının ilk 4, 5 yıl boyunca reformlarla ve yasalarla Emniyet Teşkilatı’nın suça karşı mücadelesini desteklediğini vurgulayan Avcı, “Daha sonraki süreçte bu mücadeleyi başlarda olduğu kadar benimsemediler ve yer yer geri adım attılar. Hatta zaman içerisinde bu işlerin içerisindeki kimi insanlarla görüşmeler oldu” dedi.

AKP tabanı, iktidarı suçla mücadeleye itti

Sedat Peker ile yapılan görüşmeleri, toplantıları ve mitingleri örnek olarak gösteren Avcı, “son dönemlerde organize suç gruplarının faaliyetleri kamuoyunu rahatsız edecek boyuta geldi. Tabandan gelen şikayetlerin yanı sıra kendilerinin de bu tip faaliyetlerle anılmaktan rahatsız oldukları kanaatindeyim.” dedi.

Suç örgütlerinin güçlenmesini sağlayan etken gerekli tavrın gösterilmemesiydi fakat durum değişebilir

Suç örgütlerinin, iktidar içerisindeki kimi kişilerin görevlerini gerekli şekilde yapmaması ve tavır göstermemesi sonucu güçlendiğini de vurgulayan Avcı, söz konusu etkenle beraber halktan tepkilerin geldiğini vurguladı, “Zaten yasal olarak da suç soruşturmalarında siyaset kararı kendi vermese de, kamu görevlileri zabıta ve savcılıkların gerekli işlemleri yapma mecburiyetleri var, ancak siyaset, hükümet, yargıyı ve emniyeti gerekli soruşturmaları yapmaları için desteklese çok iyi olacak” dedi.

İktidarın ilk yıllarında söz konusu destekleri verdiğini sözlerine ekleyen Avcı, İçişleri Bakanlığı’ndaki değişmeyle beraber iktidarın yeniden tutarlılığı bir miktar sağladığını söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın hukuka ve insan haklarına saygılı olma vaadini de hatırlatan Avcı, ardından bakanlığın hukuk ve mahkeme kararlarını uygulamaya başladığını, kimi çetelere yönelik küçük de olsa yeni operasyonlar yapıldığını söyleyerek; “Bu gelişmeler bize umut veriyor, fakat yeterli değil. Örgütler geliştiler, uzunca bir süre denetimsiz kaldılar. Siyasetle, üst yönetimle farklı ilişkiler geliştirdiler. Dolayısıyla bu mücadelenin epey uzun sürmesi ve daha güçlü olması gerekecek. Buna dair umudumuz var” dedi.

Yalnızca İçişleri Bakanlığı değil, hükümet, AKP üst yönetimi de sorumluluk almalı

İçişleri Bakanlığı’nın yanı sıra AKP üst yönetiminin de sorumluluk alması gerektiğinin altını çizen Avcı, “üst yönetimin de bu konularda soruşturmalar yapacağı ve yapılan diğer soruşturmaları destekleyeceği kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Utku Beycan

İktidarı suçla mücadeleye tabandan gelen baskı itti

Yorumlar kapalı.