Onarım ekibi şart

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatırlarsanız önceki dönem belediye yönetimi zamanında cadde ve sokaklara pankartlar asılır, Büyükşehir Belediyesi ile gereksiz polemiğe (tartışma) girilirdi. Polemiğin nedeni de cadde ve sokaklardaki geciken onarım işleri idi.

Evet, onarım işlerinin geciktiği ve vatandaşların uzun süre sıkıntı çektiği doğru idi… Ama çözüm açısından hem yöntem yanlış idi hem de sistem.

Öncelikle büyük şehir-küçük şehir tartışmasını yaratan Büyükşehir Yasası ile ihale yasasına bakmadan yolların düzeltilmesini istemek, adını burada yazmak istemiyorum ama en hafifinden ‘doğru’ değildi…

Bildiğim kadarı ile yasadan sonra ilçelerdeki bazı cadde ve sokakların sorumluluğu Büyükşehir’de idi. Büyükşehir de bu tür onarım işlerini biriktirip ihaleye veriyor, ilgili yerin onarılmasını sağlıyordu. Benim bilgilerim kabaca böyle. Yanlışım varsa düzeltirim.

Peki sorunlar düzeldi mi? Gördüğüm kadarı ile hayır…

Geçtiğimiz gün, e-sosyal iletişim aracı Facebook’ta bir yazı gözüme ilişti. Halep Olgun’a ait sayfada şu ifadeler vardı: “anadolu caddesinde köfüncü market önünde bi çalışma yapılmış. acaba 3 gündür kim yaptıysa düzeltilir mi diye bekliyorum. biri ciddi bir kaza yapmadan orası düzelmeyecek. uyarı tabelası yok.   insan hayatı ülkemizde ne zaman değer kazanacak.  her işimiz paldır küldür,  çok süratli olmanıza gerek yok 40km hızla aracınızla geçin neden bahsettiğimi nasıl bir tehlike olduğunu anlarsınız. bir de tam gaz gide motorsikletlerin geçtiğini düşünemiyorum.

işimizi biri bizi izlemediği zamanlarda da mükemmel yaparsak o zaman başarıya huzura erişiriz. umarım bu konuyla ilgili yetkili kimse hemen duruma müdahale ederler”

Facebook’ta yazım kurallarına pek dikkat edilmediği veya telden yazmak zor olduğu için yazıyı düzeltme yapmadan aldım.

Adı geçen yerde ben de aracımı hoplattığım için yorum kısmına esprili bir şekilde “Yani!.. Sokaklarda traktörle dolaşmamız gerekecek” yazdım.

Baktım ertesi gün yükseklik tıraşlanmıştı…

Sonra Küçük Menderes Gazetesi’nde de Sanayi Sitesi’ndeki birçok cadde ve sokakta bu tür onarım isteyen yerlerin esnafa zorluk çıkarttığı haberi vardı.

Daha önce de yazdım. Araçlarımızla yollarımızda ilerlerken sanki sörf yapıyoruz. Altımızda yere yakın son model araçlar var ama yollarımız buna uygun değil. Özellikle doğalgaz ve içme suyu gibi alt yapı çalışmalarının yapıldığı bölgeler. Sanıyorum bu durum, sadece Ödemiş’e özgü değil. Doğruyu söylemek gerekirse yollarımız da bir iki yıl içinde bu duruma gelmedi. Yani suçlu arama telaşında değilim.

Öncelikli olarak o cadde Büyükşehir’in, bu cadde ilçe belediyesinin kargaşasına son vermek için iktidar ve muhalefetin yerel aktörleri, el birliği içinde yasanın değiştirilmesi için çaba göstermeliler.

İkinci olarak konuyla ilgili onarım ve ihale yasasında bir değişiklik yapılmalı ve bu onarım işleri, ilgili ilçe belediyesinin uzman ekipleri tarafından anında yapılmalı.  Bu iş için de belediyelerin uzman ekipleri olmalı.

Örneğin, geçtiğimiz haftalarda Kaymakçı’da bizim de dükkanımızın bulunduğu caddenin kaldırımında Telekom ekipleri bir onarım çalışması yaptılar. Çalışmanın hemen ardından ekipler, kazdıkları yerleri hemen doldurdular fakat üç gün geçmeden, zaten gelişigüzel doldurulan bu yerler çökmeye başladı.

Uzatmayalım… Bu işler için işini iyi yapan, üç gün sonra arkasından küfür ettirmeyecek uzman bir ekip oluşturulmalı. Hatta belki geçici olarak birkaç ekip çünkü ilçe genelinde ve taşra mahallelerde yapılması gereken o kadar çok iş var ki!

Onarım ekibi şart