KIRMIZI ET PAHALI BAYRAMIN TERCİHİ TAVUK ETİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AHMET KORKMAZ: “RAMAZANDA BÜTÜN TAVUK TERCİH EDİLDİ”

Şule Bozbağ – Sıcak yaz günleriyle birlikte açılan piknik sezonu ramazan ayının gelmesiyle duraksama gösterdi.

Her ne kadar sıcaktan bunalan vatandaş iftar için piknik alanlarını doldursa da durum ramazan öncesindeki gibi olmuyor. Hal böyle olunca mangallık ürünler ve özellikle kırmızı et satışı ile mangallık tavuk satışı bu durumdan etkileniyor. Satışlardaki bu değişimin bayram ile birlikte ve sonrasında normale dönmesi bekleniyor.

Ödemişlilere uzun yıllardan bu yana hizmet veren Çakar Tavukçuluk sahiplerinden Ahmet Korkmaz, ramazan ayından dolayı mangallık ürünlerin çok az tüketildiğini genelde yemeklik bütün tavuğun tercih edildiğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak konuşan Korkmaz şunları ifade etti: “Nisan ayında açılan mangal mevsimi ramazan ayına kadar yoğun bir şekilde devam etti. Bu süreçte insanlar kırmızı etin kilogramının 40 TL’ye kadar çıkmasından dolayı tavuk ürünleri tercih edildi. Ramazan ayıyla beraber piknikçiler azaldı, vatandaşlar piknikte kullanılan parça tavuktan öte daha çok bütün tavuğa yöneldi. Ama bayramda tam tersi olması bekleniliyor. Ramazan (şeker) bayramı olması nedeniyle özellikle arife günü tavuk ve tavuk ürünlerinde daha çok satış bekliyoruz. Tavuk eti fiyatları geçen yıla göre daha iyi, en ucuz sattığımız ürün 1,5 TL çorbalık tavuk etidir. Kırmızı etin bütçesi daha fazla olduğu için vatandaş beyaz eti tercih ediyor. Tavuk çeşitlerinde fiyatlar her bütçeye uygun olmasından dolayı daha çok talep ediliyor. Bayramdan sonra da mangallık tavuk ürünlerimizin yoğun olarak tercih edilmesini bekliyoruz. Şimdiden herkese iyi bayramlar herkese bereketli kazançlar diliyoruz.”

KIRMIZI ET PAHALI BAYRAMIN TERCİHİ TAVUK ETİ