- Haberler
- YENİ ˜SALI PAZARI’ ALANI İÇİN ÇEKİLİŞLER YAPILDI
YENİ ˜SALI PAZARI’ ALANI İÇİN ÇEKİLİŞLER YAPILDI
BADEM:  &ldquoYENİ PAZAR YERİ ÇOK DAHA KONTROLLÜ OLACAK&rdquo Ödemiş Salı Pazarı yeni Pazar yeri için bugün...
BADEM: “YENİ PAZAR YERİ ÇOK DAHA KONTROLLÜ OLACAK”
Ödemiş Salı Pazarı yeni Pazar yeri için bugün Ödemiş Belediyesi Meclis Salonunda Encümen nezdinde kura çekimleri yapıldı.
Ödemiş Belediyesi tarafından Ödemiş Salı Pazarı için yeni düzenlenen Salı Pazarı alanı için çalışmalar sona ererken pazarcılar Kurban Bayramından sonra yeni yerlerine taşınacak.
Yeni Pazar yeri ile ilgili olarak pazarcı esnaflara başta Ödemiş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olmak üzere esnafların bağlı oldukları esnaf odaları yetkilileri de geçtiğimiz günlerde bilgilendirme yapmıştı.
Dünde Ödemiş Belediyesi Meclis Toplantı salonunda çekilişler yapıldı.
Toplantıya Belediye Başkanı Mahmut Badem, Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Özgen, Belediye Encümen Üyeleri, Daire Müdürleri, Zabıta ekipleri ve pazarcılar katıldı.
Çekiliş öncesi konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yeni Pazar yerinde köşe sayısının iki katına çıktığını, kuranın eşitlik getireceğini, üretici belgesi olanların da ayrı olarak değerlendirileceğini ve yeni pazarın çok daha kontrollü olacağını ifade etti.
Başkan Badem şunları ifade etti:
“Öncelikle tüm pazarcı esnaflarımıza hoş geldiniz demek istiyorum Ödemiş Salı Pazarımız için çalışmaların sonuna geldik. Artık sizler pazarcı esnaflarımız yeni Pazar yerinize taşınacaksınız. Bu süreci kimseye itimat geçmeden mağdur etmeden en nitelikli bir şekilde yaşamaya planladık ve çekiliş sisteminin herkese eşitlik getireceğini düşündük.
“YENİ ALANDA KÖŞE SAYISI İKİ KATINA ÇIKTI”
Yeni alanda mevcut alana göre köşe yerlerimiz iki katına çıktı. Mevcutta köşe alanlardaki esnaflarımız için yeni yer içinde köşe çekilişimiz ile başlayacağız. Çift sergisi olan esnafımız içinde çekiliş düzenledik ve mağdur olmaması için yanındaki alan kendisine bloke edilecek. Hiç kimseyi mağdur etmeden bu çalışmayı yapacağız.
“PAZAR İÇİNDE BÖLÜMLER OLUŞTURULACAK”
Mahmut Badem şöyle devam etti: “Pazarda üretici olarak pazarcılık yapan ancak işin ticaretini yapmaya girmiş pazarcılarımızı da dikkate alarak yeni yerde üretici ve pazarcı olan vatandaşlarımızdan da üretici belgelerini isteyerek onlara özel bir yer oluşturulacak. Yani üretici olan pazarcılarımızdan oluşacak üretici bölümü Pazar alanı içerisinde yer alacak.
Ayrıca örneğin balıkçıklarımız için peynir, zeytin satıcılarımız içinde Pazar içerisinde bölümler oluşmuş olacak.
“KURBAN BAYRAMINDAN SONRA TAŞINACAK”
Sizlerden gelen taleplerden biri de yaklaşan kurban bayramından sonra pazarın taşınmasıydı. Biz gelen bu talebede olumlu bakarak taşınma işlemini bayramdan sonra yapalım kanaatine vardık. En fazla iki hafta gecikme yaşanır. Buradaki en büyük amacımız insanlarımızın mutlu olması, mağduriyetin yaşanmaması ve daha düzenli bir Pazar yerini oluşturmaktır.
“LOKMANIZI BÜYÜTMEK İÇİN ÇABALIYORUZ”
Bizler sizlerin lokmasını büyütmek, kazancınızı artırmak, daha nitelikli, daha huzurlu bir şekilde işinizi, ticaretinizi yapmanız için çaba sarf ediyoruz. Yeni Pazar yerinde dışarıdan gelecek olanlara karşı önlemlerimiz olacak. Daha kontrollü, daha nezih bir ortamda pazarımızı yaşayacağız.
Tüketici olan vatandaşımızın rahatça alışverişini yapması içine alınacak bu tedbirler önem arz etmektedir. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum.”
“İLK ÇEKLİŞİ BAŞKAN YAPTI”
Başkan Mahmut Badem, konuşmasının ardından ilk olarak yapılan köşe yer sahibi olan pazarcı esnaflarının sıralaması çekilişinde ilk çekilişi yaptı.
Başkan Badem’in ardından Encümen Üyeleri ve oda temsilcileri de birer çekiliş yaptı. Çekilişler daha sonra köşe yerler, çift sergiler ve üreticiler için yapılmaya devam etti.
Numaralı alanlarda yeri belli olan pazarcıların alanları aynı anda ekranda oluşturulan tablo aracılığı ile belli edildi.
Kerem Karamanlıoğlu