Öğretmenlerimiz, Geleceğimizin Rehberleri
Mehmet Gölcüklü
24 Kasım, yalnızca bir meslek kutlaması değil; geleceğe umut taşıyan, bir çocuğun kalbine dokunan ve bir ülkenin kaderini şekillendiren öğretmenlerimizi onurlandırdığımız özel bir gündür. Her sabah sınıf kapılarından içeri girerken taşıdıkları sorumluluk, aslında bir milletin geleceğini omuzlamaktır. Emekleri bazen görünmez, bazen kelimelerle ifade edilemez; ancak attıkları her adım, yaktıkları her ışık ülkemizin yarınlarını aydınlatır.
Öğretmenlerimiz bir çocuğun başarısında sevinçle pay sahibi olur, zorlandığında ona güç verir ve hayat boyu unutulmayacak izler bırakır. Ben bir güvenlik görevlisi olarak okullarda onların çalışkanlığını, fedakârlığını ve öğrencilerimize gösterdikleri özeni bizzat gözlemleme fırsatı buldum. Her bir öğretmenimiz, öğrencilerine yol gösterirken aynı zamanda bizler için de örnek bir rehberdir.
Bu anlamlı günde, başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Atatürk, 1928’de başöğretmen olarak kara tahtaya geçip bu kutsal görevi sembolleştirerek, yeni bir aydınlık sayfa açmıştır. “Ey Türk gençliği, yarınların aydınlık günleri sizlere emanet” diyerek tüm nesillerin omuzlarına büyük bir sorumluluk yüklemiştir.
İlkokuldan başlayarak hayatımızın her aşamasında, öğretmenlerimizin emekleri ve rehberliği bizleri bugünlere taşımıştır. Onların sabrı, sevgisi ve fedakârlığı sayesinde her başarımızın ardında öğretmenlerimizin izi vardır. Bu bağlamda, okuldaki öğrencilerimizden okul arkadaşlarımıza, tüm çalışanlara ve meslektaşlarıma kadar, öğretmenlerimize duyduğum saygı ve minneti ifade etmek isterim.
Tüm öğretmenlerimizin, öğrencilerine verdikleri emek ve katkılar için teşekkür ediyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü sevgi ve saygıyla kutluyorum. Onlar, ülkemizin medeniyet yolunda ilerlemesini sağlayan, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizi aydınlatan birer kahramandır. Atatürk’ün izinde yürüyerek, öğretmenlerimizin değerini her zaman hatırlamalı ve gelecek kuşaklara aktarmalıyız.
Ne mutlu Türküm diyene!