Yaz meyveleri

Yaz ayları, meyvelerin bollaştığı bir zamandır. Peki, bu meyveler nelere iyi gelir ve nasıl tüketmeliyiz biraz...

Yaz ayları, meyvelerin bollaştığı bir zamandır. Peki, bu meyveler nelere iyi gelir ve nasıl tüketmeliyiz biraz bunlardan bahsedelim.

Kayısı: Karaciğere iyi gelir. Bağırsakları çalıştırır. Kabızlığa iyi gelmesi ve cildi güzelleştirmesi başlıca etkileridir. Bir porsiyon da üç tane kayısı vardır.

Kiraz: Ağrı kesici, kilo verdirici ve ödem attırıcı özelliği vardır. Bir porsiyon da on iki tane kiraz vardır.

Karpuz: Bol su içerir. Likopen ve beta-karotenden zengindir. Kolesterol ve prostat kanseri için önleyicidir. Damarlarda kan akımını hızlandırır. Bir porsiyon da bir ince dilim karpuz tüketmek mümkün.

Çilek: Antioksidan özeliği vardır. C vitamini içerir. Vücut hücrelerini hasara karşı korur. Kanser ve kalp hastalıkları gibi hastalıklara karşı koruyucudur. Cildin yenilenmesinde C vitamini çok önemlidir. Bir porsiyon da on iki tane çilek vardır.

Üzüm: Bol lif, C vitamini ve potasyum içerir. Üzüm çekirdeği, bilinen bir antioksidandır. Üzüm kabuğundaki resveratrol ise C ve E vitamininden bile güçlü antioksidandır. Kansere karşı koruyucudur.

Bir porsiyon da on beş tane üzüm tüketebilirsiniz.

İncir: Bağırsakları çalıştırır ve kan yapar. Bir porsiyon da bir incir tüketebilirsiniz.

Meyve Yerken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Meyveler, yemeklerden hemen sonra tüketilmemelidir. Yemeklerden en az iki üç saat sonra tüketilmedir. Meyveler, şeker içerdiğinden aşırı tüketimi nedeniyle karaciğer yağlanması yapabilir. Meyveler, iyice çiğnenmelidir. Çiğnenmeden yutulan meyveler; gaz, şişkinlik, gastrit gibi sindirim sorunlara da sebep verebilir.

Bakmadan Geçme