• Haberler
  • Ulus Meydanı tamamen şantiyeye dönüştü

Ulus Meydanı tamamen şantiyeye dönüştü

Ödemiş'in ilçe merkezinin nefes alma alanlarından olan Ulus Meydanı geçen yıldan bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi...

Ödemiş’in ilçe merkezinin nefes alma alanlarından olan Ulus Meydanı geçen yıldan bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen düzenleme çalışmalarının son etabı için tamamen şantiye görünümüne büründü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yüklenici firmaya yer teslimi 2018 yılı Şubat ayında yapılan Ödemiş Ulus Meydanı’nda 300 günlük süre dolmasına rağmen çalışmalar ekonomideki dalgalanmaların da etkisi ile henüz tamamlanamazken meydandaki düzenlemenin tamamlanması için hem yüklenici firma hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi adeta seferberlik ilan etti.

İlk etabının son rötuşları henüz yapılmayan Ulus Meydanı’nda Endüstri Meslek Lisesi önündeki ikinci etabın ardından son etap için de kepçe vuruldu. Bir yandan asfaltın kazındığı bir yandan da asfalt kaldırımların söküldüğü meydanda kaldırımlardan geriye kalan moloz yığınları da Ödemiş Belediyesi Fen İşleri tarafından temizlendi. Toplam 17 bin 706 metrekare alana sahip Ulus Meydanı’nda Kızılay Kan Merkezi karşısındaki son etabına da başlanması ile birlikte tamamen şantiye görüntüsüne büründü. Çalışmalar nedeniyle meydanın güneyindeki yollar da yaya ve taşıt trafiğine kapatılmış oldu.

 

15 Şubat’a yetişecek mi?

3 milyon 35 bin lira maliyetli projenin tamamlanacağı ifade edilen 15 Şubat tarihine yetişip yetişmeyeceği konusu belirsizliğini korurken geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe’nin ziyareti sonrası hem yüklenici firma hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmaların temposunu giderek yükselttiği gözleniyor.

Meydandaki havuz sayısını üçten ikiye indiren ve Saraçoğlu Stadı önündeki yuvarlak dev havuzu üçgen kuru havuza dönüştüren projede  400 metre koşu parkuru, 209 metrekare çocuk oyun alanı, spor alanı yer alıyor. Ayrıca meydanın tamamının 172 adet nostaljik armatür ile aydınlatılması peyzaj için de 8 bin adet çalı grubu bitkinin dikilmesi planlanıyor.

Başar Uçar

 

Bakmadan Geçme