• Haberler
  • Genel
  • Torbalı'da 435 günlük grev: Dayanışma büyüyor

Torbalı'da 435 günlük grev: Dayanışma büyüyor

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Torbalı Pancar Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Temel Conta fabrikasında grev yapan işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

 
 
Yaklaşık 14 aydır sendikal örgütlenme ve toplu iş sözleşmesi talepleriyle mücadele eden işçiler, grevin 435’inci gününde direniş çadırında nöbet tutmayı sürdürüyor. Grevin Torbalı’ya taşınmasının ardından fabrika önünde kurulan çadır, dayanışmanın da adresi oldu.
Sivil toplum kuruluşları ve siyasi oluşumların destek verdiği direnişi son olarak TKH üyeleri ziyaret etti. İşçilerle bir araya gelen heyet, istekleri dinledi, sürece ilişkin bilgi aldı ve mücadelede yanlarında olduklarını vurguladı.
TKH İzmir İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Grevin 433’üncü gününde Temel Conta işçisi kardeşlerimizin yanındaydık. Sendikal örgütlenme, toplu iş sözleşmesi ve insanca bir yaşam için ayağa kalkan işçiler er ya da geç kazanır. Örgütlülük, kararlılık ve dayanışma zafere giden yolu açar.”
Ayrıca Smart Solar ve Migros depo işçilerinin elde ettiği kazanımlar hatırlatıldı. Temel Conta işçilerinin, kararlı duruşuyla son dönemin en uzun soluklu grevlerinden birini sürdürdüğü belirtildi. Eylemin başarıyla sonuçlanacağına olan inanç dile getirildi.

Bakmadan Geçme