Tire'de 8 Mart yürüyüşü: Kadınlar eşitlik ve adalet için yürüdü
29 Ekim Kadınları Derneği öncülüğünde, Tire'de düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yürüyüşünde kadınlar eşitlik, özgürlük ve adalet taleplerini dile getirdi.
Faik Tokluoğlu Bulvarı’ndan başlayan yürüyüş, Tire Gölet’te sona erdi. Yaklaşık üç kilometre yürüyen kadınlar, yol boyunca attıkları sloganlar ve taşıdıkları pankartlarla eşitlik, özgürlük ve adalet taleplerini dile getirdi.

Etkinliğe, Tire’de faaliyet gösteren demokratik kitle örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yürüyüş boyunca kadın cinayetlerine dikkat çekilirken, laiklik vurgusu da yapıldı. Kadınlar ayrıca İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını ve eşit işe eşit ücret taleplerini dile getirdi.

Yürüyüş, Gölet’te 29 Ekim Kadınları Derneği Kurucu Başkanı Rana Erbek tarafından yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.