• Haberler
  • STEM'in kalbi Ödemiş'te atıyor

STEM'in kalbi Ödemiş'te atıyor

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü danışmanlığında, Bademli Ortaokulu – Bademli STEM merkezinin koordinasyonunda STEM eğitimi çalışmalarıyla...

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü danışmanlığında, Bademli Ortaokulu – Bademli STEM merkezinin koordinasyonunda STEM eğitimi çalışmalarıyla Ödemiş Belediye Kültür Merkezi’nde çalıştay düzenlendi. Bademli Ortaokulu’nun hazırladığı STEM köyü projesi büyük ilgi topladı.

Science, Technology, Engineering ve Math’in (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) kısaltılması olarak, eğitim sisteminde bir metot olarak kullanılan STEM konusunda Ödemiş’te Bademli Ortaokulu öncü olmaya devam ediyor.

 

STEM’İN GELECEĞİ ÖDEMİŞ’TE KONUŞULDU

STEM alanında örnek çalışmalara imza atan Bademli Ortaokulu’nun koordinasyonu ile Ödemiş Belediye Kültür Merkezi’nde “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim yılı” çerçevesinde çalıştay düzenlendi. Çalıştayda konuşan Scientix Türkiye STEM elçisi Çelebi Kalkan, “21. Yüzyıl Öğrenme Çerçevesi”, “STEM Eğitimi Müfredat Unsurları”, “Tasarım Beceri Atölyeleri “ konularıyla ilgili sunum yaptı.

Kalkan, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için STEM eğitiminin lüks değil, mecburiyet projesi olduğunu, ekonominin devler liginde olması için katma değeri yüksek ekonomiye dolayısıyla nitelikli insan kaynaklarına ihtiyaç olduğunu ve bunu da STEM eğitimi yoluyla erken yaşlarda çocuklara problem çözme, yaratıcılık, iletişim ve işbirliği becerinin kazandırılmasıyla mümkün olacağını söyledi.  Kalkan, 2023 Eğitim Vizyonunun felsefesi, temel politikası ve içerik uygulaması başlıklarında uygulamalı eğitim yaptı.

Sorgulayan, araştıran ve üreten nesiller için STEM Eğitimini önemsediklerini ve STEM eğitiminin başarılı olmasının en önemli unsurunun da  öğretmen eğitimi  olduğunu hatırlatan Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü de çalıştayda görev alanlara emekleri için teşekkür etti.

İzmir’in değişik ilçelerinden 100 kadar öğretmen, veli ve öğrencilerin katıldığı programda konuşan, Bademli Ortaokulu Müdürü ve Bademli STEM kurucusu Ramazan Göçen, 4 yıldır uyguladıkları STEM atölye çalışmalarının öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerini anlatarak, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklığında yürüttükleri “Geleceği Yakala” adlı Avrupa Birliği projesinin öğretmenlerinin mesleki gelişimine sunduğu katkılara dikkat çekti.

 

BADEMLİ’DE STEM VE TARIM BİR ARAYA GELİYOR

Göçen, “Sürdürülebilir STEM anlayışı ile hedefimiz, Bademli’de bir STEM köyü kurup, bölgenin tarım ekonomisine katkı sağlamak için “STEM + AGRICULTURE” projesini hayata geçirmek ve gereken desteği bulduğumuz takdirde Bademli Mahallesi’nde ulusal ve uluslararası öğrenci kampları düzenleyerek yurt içinden ve yurt dışından öğrencilerimizi Bademli’de konuk etmek istiyoruz” dedi.

Çalıştaya Ankara’dan katılan Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK proje uzmanı  Dr. Ahmet Göçen de Milli Eğitim Bakanlığı’nı STEM eğitimini ve yenilikçi yaklaşımları desteklediğini ifade ederek, öğretmenlerin kendilerini bu konuda geliştirmeleri gerektiğini vurguladı. Bakanlığın açık kaynak online eğitim portallerini tanıtan Göçen, “İstekli ve ısrarcı okullarımızın bu kapıları iyi değerlendirmeleri başarıyı getirecektir”  diye konuştu.

Çalıştay sonrası Bademli Ortaokulu’nda düzenlenen sergide STEM atölye çalışmaları katılımcılar tarafından ilgi ile incelendi.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme