Stajyerdi patron oldu

Torbalı ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki Fatih Bozkurt, stajyer olarak başladığı iş yerinde bir müddet sonra kendi...

Torbalı ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki Fatih Bozkurt, stajyer olarak başladığı iş yerinde bir müddet sonra kendi işini kurdu ve mesleğin adeta zirvesine yükseldi. 32 yaşındaki genç adam, şimdilerde ise 40’a yakın ülkeye yüzde yüz yerli makineleri ihraç ediyor. 
 

Bozkurt, yıllar önce bir iş yerinde stajyer tornacı olarak mesleğe ilk adımı attı. Oldukça meraklı olan ve mesleğin her türlü inceliklerini kavramaya çalışan Bozkurt, kısa süre sonra da meslekte büyük bir ilerleme kaydetti. Umudunu hiç yitirmeyen genç, kendi işini kurmak için bazı kişilerden yardım istedi ama umduğunu bulamadı. Biraz borç alan, biraz da elindeki birikimini değerlendirmek isteyen 32 yaşındaki genç adam, 2003 yılında Torbalı ilçesindeki Yazıbaşı Mahallesi bölgesinde küçük bir makine tesisi kurdu. Fatih Bozkurt, burada beton ve taş fabrikalarında kullanılan makinelerinden üretmeye başladı. Yüzde yüz yerli olarak ürettiği makinelerin pazarlamasını iyi yapan Bozkurt, ilgiyi arttırarak bazı ülkelerden teklif almaya başladı. 

40’a yakın ülkeye

makine ihraç ediyor
 

Ürettiği makinelerle sınırları aşan Bozkurt; Azerbaycan, Mısır, Umman, Ukrayna derken tam 40’a yakın ülkeye makineleri ihraç etmeye başladı. Makineler yoğun talep görürken 32 yaşındaki genç adam, başarısının sırrını anlattı. Türkiye’yi temsil ettiği için gurur duyduğunu söyleyen Bozkurt, “Konkasör sektörü, özellikle 2000’li yıllarda büyük oranda büyümeye başladı. Bu sektöre temelden 2003 yılında girdik ve oldukça büyük başarılara imza attık. Bu başarımızın en büyük sebebi ise yaklaşık 14 yıldan bu yana aynı ekibimiz ile iş yapıyor olmamız. Ekibimizde yer alan herkes, hem yetenek hem de bilgi olarak sektöre hakim kişilerden oluşmaktadır” dedi.

“Türk ekonomisine

katkı sağlamak istiyoruz”
 

Madencilik sektöründe Türk ekonomisine büyük katkılar sağlamak istediklerini söyleyen Bozkurt, şöyle devam etti: “Bu sebeple ürettiğimiz her makinede kaliteyi maksimuma çıkartırken müşteri memnuniyetini sağlamak adına fiyatlarımızı da minimize etmekteyiz. Buna dayalı olarak 14 yılda ortalama 500’den fazla tesis kurmuş olup devamlı olumlu dönüşler aldık. Gayemiz, ülkemizi bu sektörde temsil ederek dünya devi dediğimiz bazı konkasör ve beton santrali firmalarının da önüne geçerek madencilik sektöründe Türk ekonomisine büyük katkılar sağlamaktır. Uzman ekibimiz ile bunu şu an başarmış durumdayız ve daha da ilerletmeyi düşünüyoruz.”

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme