Sosyal işler

Kendi kendime bir karar aldım: Artık daha kısa yazılar yazacağım. Ama düşünceler, bir türlü kısa yazılarla...

Kendi kendime bir karar aldım: Artık daha kısa yazılar yazacağım. Ama düşünceler, bir türlü kısa yazılarla anlatılmıyor ki! Ancak Hayyam gibi usta rubai yazarı olmak lazım.

**

Müdür ile devir kelimeleri arasında akrabalık ilişkisi vardır.

Devirden devam edelim: 1. dönüş, döngü, 2. zaman, çağ.

Müdürlük kelimesi, döndürmek ve çevirmekle ilişkili bir kavram. Başka bir kelime ile yöneticilik, idarecilik.

Yönetme anlamında kullanılan ‘idare’ etmenin de mecazi anlamı var: İlgili işleri suya sabuna dokunmadan yürütmek.

Memlekette idarecilik de zordur yöneticilik de. Yani gerçek anlamda yöneticilik yaptırmayabilirler, gerçek anlamda idarecilik de yapamayabilirsin.

**

Ödemiş Belediyesi bünyesinde sanıyorum 20’den fazla müdürlük makamı var. Bunlardan kimileri ile yakın arkadaşlığım kimileri ile merhabalığım, kimileri ile de hiç tanışmamışlığım ve konuşmamışlığım var.

Müdürler, elbet 130 bin kişiyi tanıyamazlar. Böyle bir iddiam ve beklentim yok…

Ama ben, kimi müdürlerin haftada bir dahi olsa kendi iş alanları ile ilgili şehir içinde ve çevre mahallelerde gezip halkla iç içe olmalarını isterim.

Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Zigoş’un işi belediye yazışmaları olduğu için onun iş yeri makamı. Bu tartışma götürmez… Hukuk İşleri Müdürü Burak Can da gezemez… Mali Hizmetler Müdürü Nedim Öztürk de öyle…

Hukuk ve maliye… Dosyalar, mahkemeler…

İsimleri nazım geçer diye yazdım…

Eski başkanımız, “Belediyeyi yeniden Ödemiş’in kalbine getirdik” diyordu.

Bence belediye, halkın kalbine gitmeli…

**

Bir süredir Ödemiş sokaklarında büyük boy geri dönüşüm kutuları görüyorum. Sanıyorum sizin de dikkatinizi çekmiştir. Ağırlıklı olarak giysi toplama amaçlı.

Önceleri bu kutuların üstünde Kızılay yazıyordu, daha sonra AKUT’a dönüştü ve şimdi de Yeni Nesil Gençlik Vakfı. Köşe başlarında… Bu kutular neye göre yerleştiriliyor ve toplanan malzemeleri kim alıyor, kimlere nasıl dağıtılıyor bilemiyorum ama “Acaba belediyemiz, neden böyle bir çalışma yürütmez?” diye kendi kendime sorarım.

Belediyemize ait, Sanayi Sitesi altında bir deponun olduğunu biliyorum. Birkaç defa da ziyarete gittik. Eşya da bağışladım.

Bu depo, daha merkezi bir yere gelse ve daha çağdaş bir görüntü ve işleve kavuşsa olmaz mı?

Efendim, insanlar utanırlarmış…

Geçin bunları… Bugün insanlar, rahatlıkla ve de utanmadan çöplük karıştırabiliyorsa bu tür yerlerden de ihtiyaçlarını karşılayabilirler.

Ben bir Ödemişli olarak kullanmadığım sağlam eşyalarımı bilmediğim kurum ve kuruluşlara değil, belediyeye bağışlamak istiyorum.

Bakmadan Geçme