Sizin Satacağınız Oyuncağa da…!

Çok yakın zamanda (ki yaklaşık 3 gün önce gazetemizde haberi geçmişti) lösemi hastası küçük bir kız...

Çok yakın zamanda (ki yaklaşık 3 gün önce gazetemizde haberi geçmişti) lösemi hastası küçük bir kız çocuğunun, ailesi tarafından hayata bağlanması için verilen özveriyi, zaman zaman küçükmenderes gazetemizden haber olarak hem de tv9izmir televizyonumuzda da göreceksiniz.

Aslında bugün sizlerle çok daha farklı bir durumu konuşacaktım. Ancak nevrim o kadar döndü ki, affınıza sığınarak HAMİLE OYUNCAK BEBEK üreten hatta bunu tasarlayan para ve duygu avcısı ahlaksızlara seslenmek istiyorum.

Bu da nerden çıktı diyebilirsiniz, kısaca sizinle bu durumu paylaşmak istiyorum. Beş yaşında lösemi hastası evladımıza yardımcı olmak ve ailesinin sesini sadece Ödemiş değil, dünyanın dört bir yanına duyurabilmek için ailemizin evine gittim. Yazıya başlarken de ifade ettiğim gibi, yakın zamanda televizyonumuzun youtube, facebook ve diğer sosyal hesaplarında da sık sık göreceğiniz üzere, yardımcı olmak, Tanrının da yardımıyla birilerine vesile olmak adına çekim yapmaya başladık.

Küçük kızımız, hastalığını biliyor ama ne kadar mühim olduğunun farkında olmadan, yaşam mücadelesi vermeye çalışıyor. Aile deseniz, içler acısı bir durumları var. Ev desen yok, aş desen yok, bir baba düşünün ki, iş yerinde yediği yemeğin bir kısmını gizlice ayırıp, iki küçük kızına getiriyor. Yani yok ki yok diyelim.

Konunun bu kısmını sizinle önümüzdeki günlerde zaten paylaşacağım.

Gel gelelim benim nevrimin döndüğü kısma. Hasta çocuğumuza, benden bir isteğin var mı Ayten’im dedim. Utandı biraz, babasına “babacım sen söyle” dedi. Önce duyduğuma inanamadım. “HAMİLE B. BEBEK” , Aytenim anlayamadım yavrum dedim, sen söyler misin? Hamile B. Bebek diyince. E ben bu çocuğa nasıl bir şey söyleyebilirim. Nasıl onun o küçük yüreğini kırabilirim. Sadece sana B. Bebek alayım ama o dediğin gibi olmasın olur mu dedim. Annesi, hastanede yattığı sırada diğerlerinden gördü ve çok da pahalı alamadık dedi.

Şimdi burada elbette oyuncağın pahalı olması değil konu, bir çocuk oyuncağının masumiyetini elinden alıp, onu küçük yaşlardaki hamile bilincini normalleştirmenin, bundan rant elde etmenin bilincinde olan her zihniyetin Tanrı cezasını versin.

Çocukların masum kalmalarına izin verilmemesi ve ailelerin de bunları maalesef ki, farkında olmadan, evladını üzmemek için ya da diğer çocuklarda var benim evladıma alamıyorum ezikliğini yaşamaları beni cidden çok üzüyor. Bırakın çocuklarımız sokaklarda korkmadan oynayabilsinler, bezden bebekler olmasa da masumane bebekler, arabalar hayatları olsun. Şiddet içeren oyuncaklar, ahlaksızlık aşılayan ve de bunları normalleştiren her zihniyet ve her yaklaşımın bundan sonra karşısında çok net duracağımdan emin olunuz.

Bir onlar kaldı, saf temiz. Bir onlar kaldı, hayallerinden beslenen ve bir onlar kaldı masumca herkese gülümseyen. Yıkmayın bu güzel dünyaları rica ediyorum.

Aileler, erkek evladınıza elinde tabanca, tüfek ya da şiddet içerikli oyuncaklar ona bir şey katmaz. Ve kız çocuklarımıza hamile bebekler ve de saçma sapan oyuncaklar da gelişimine hiçbir şey katmaz. Sizlerden rica ediyorum. Çocuklarınızın internet durumlarını takibe alınız, konuştuğu arkadaşlarını iyi analiz ediniz. Belki imkanınız iyi bir oyuncak almaya yetmiyordur ama en azından basit ama ona yaşını yaşatan bir oyuncak alınız. Onlar ahlaksızlığı, şiddeti normal karşılamazsınlar. Bunları gelecek nesillere yapmayınız rica ederim.

Konuşulacak çok şey var ancak, şimdilik bu konuyu burada sonlandırıyorum. Sevgili anne ve babalar evlatlarımız bizden ne görürlerse kopya ederler, ne verirsek hamurları öyle yoğurulur.

Sağlıcakla kalınız, sevgiler

Bakmadan Geçme