Sebzeli kavurma tarifi
Sebzeli Et Kavurma tarifi İçin Malzemeler 700 g kuzu eti (dilediğiniz eti kullanabilirsiniz) 1 adet kırmızı...
Sebzeli Et Kavurma tarifi İçin;
Malzemeler
- 700 g kuzu eti (dilediğiniz eti kullanabilirsiniz)
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 4 adet yeşil çarliston biber
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- 700 gram eti kuşbaşı doğrayım
- Doğradığınız eti tencereye alın.
- Ocağa aldığımız etleri yüksek ateşte bişirmeye başlayın
- Et suyunu saldıktan sonra ateşi kısarak suyu tekrar çekene kadar pişirmeyi sürdürün
- Domates, biber ve kuru soğanı küçük küçük doğrayın.
- Ayrı bir tavaya az miktarda yağ ekleyin
- Yağın üzerine sarımsak soyan ve biberleri ekleyin ve sebzeleri yüksek ateşte kavurun.
- Sebzeler pişmeye başladıktan sonra domates ve baharatı da tavaya ilave edin.
- Diğer tencerede pişmekte olan etin suyunu çekmesiyle etlere tuzu ilave edin.
- Ardından suyunu tamamen çeken etlere sıvı yağ ilave edin.
- Üzerine de kavurduğunuz sebzeleri ilave edin. Ve karıştırın.
- Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 5 dk daha pişirin.
- Sebzeli et kavurmanızı servis edin
Bakmadan Geçme

Bayındır’da Hayat Boyu Öğrenme Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Kaymakam Murat Mete’den Bayındır’daki Çiçek Üreticilerine Ziyaret

Bayındır'da Üzüm Üretimine Yönelik Rekolte Tespit Çalışmaları Sürüyor

AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Murat Öncel’den Yangın Mağduru Köylere Ziyaret

Tire Belediyesi Afet Yönetimi Toplantılarına Katılım Sağladı

AK Parti Beydağ İlçe Teşkilatından Hastane Müdürüne Hayırlı Olsun Ziyareti