SADETTİN SARAN'DAN İLK TEPKİ: UYUŞTURUCU KULLANIMI YOK
Fenerbahçe Başkanı Sadettin SARAN, saç testinde kokain maddesi tespit edildiği yönündeki iddialara yanıt verdi.
Saran, hayatı boyunca uyuşturucu kullanmadığını belirterek durumu açıklığa kavuşturmak için yeni testler yaptıracağını açıkladı.
TEST RAPORU ŞAŞIRTTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Saran’dan kan, idrar, tırnak ve saç örnekleri alındı. Adli Tıp raporuna göre sadece saç örneğinde uyuşturucu izi tespit edilirken, diğer numunelerde herhangi bir maddeye rastlanmadı.
SARAN: “HİÇBİR İLİŞKİM YOK”
Başkan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Söz konusu maddeyi kullanmadım, yakından görmem bile mümkün değildi. Bu iddialar hem şahsımı hem de kulübümüzü hedef alan karalama kampanyasıdır” ifadelerini kullandı.
YENİ NUMUNE İSTİYOR
Saran, tüm numuneleri tekrar verebileceğini belirtti. Ayrıca Adli Tıp ve bağımsız uluslararası laboratuvarlarda yeniden test yaptırmayı planladığını ve sonuçların kamuoyuna açıklanacağını söyledi.
SÜRECİN ŞEFFAFLIĞINA İNANIYOR
Başkan, soruşturmayla ilgili bilgilerin gizlilik kararı varken bazı mecralarda yayımlanmasına da dikkat çekti. Saran, hukukun üstünlüğüne güvenerek sürecin adil ve şeffaf biçimde tamamlanacağına inandığını ifade etti.
