Sade et kavurma tarifi
İşte size nefis bir et kavurma tarifi: Malzemeler: 1 kilo kuşbaşı taşıma et Yarım çay bardağı...
İşte size nefis bir et kavurma tarifi:
Malzemeler:
- 1 kilo kuşbaşı taşıma et
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Baharatlar (isteğe bağlı)
Yapılış:
- Bir tencereye 1 kilogram kuşbaşı doğranmış eti alın. Etler suyunu salana kadar karıştırarak pişmeye bırakın.
- Daha sonra yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.
- Tencereye dörde bölünmüş bir adet kuru soğan ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
- Etler orta ateşte yaklaşık kırk dakikada aromayı hapsedecektir.
- Damak tadınıza göre yeteri kadar tuz ekleyip karıştırın ve ocağı kapatarak pişirmeyi tamamlayın.
- Kavurmayı dilediğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz. Örneğin kimyon, kekik gibi baharatlar kullanabilirsiniz. Damak zevkinize uygun olarak baharatları ekleyin ve karıştırın.
- Lokum gibi yumuşacık pişen kavurmanız artık servise hazır!
Bakmadan Geçme
TİRE BELEDİYE BAŞKANI OKUROĞLU’NDAN DSİ 2. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET
KİRAZ ÜLKÜ OCAKLARINDA TEKVANDO DERSLERİ SÜRÜYOR
AK PARTİ TİRE TEŞKİLATINDA VERİMLİ İSTİŞARE TOPLANTISI
Ödemiş HEM Kursiyerleri Diyanet Gençlik Merkezi’nde Kahvaltıda Buluştu
GSB Ödemiş’te Bireysel Zeybek Şenliği Katılımcılarına Belgeleri Verildi
CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı Onbaşıoğlu’ndan İktidara Tepki: “Bu kadar çelişkiyi halka nasıl anlatıyorsunuz?”