• Haberler
  • RAHMANLAR BARAJINDA GÖVDE DOLGUSU SÜRÜYOR

RAHMANLAR BARAJINDA GÖVDE DOLGUSU SÜRÜYOR

Eroğlu: &ldquoRahmanlar ile sulanacak alan 1950 adet futbol sahası büyüklüğünde&rdquo Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet...

Eroğlu: “Rahmanlar ile sulanacak alan 1950 adet futbol sahası büyüklüğünde”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Ödemiş’in Üzümlü Mahallesi yakınlarında inşa edilen Rahmanlar Barajı’nda gövde dolgusu için çalışmalar sürüyor. Baraj inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Hizmete alacağımız tesis ile hem yöre topraklarına bereket katacağız, hem de vatandaşlarımıza içme suyu temin edeceğiz” dedi.

Ödemiş’e yılda 9,5 milyon metreküp içme suyu sağlayacak ve 14 bin 940 dekar tarım arazisini sulayacak Rahmanlar Barajıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ağustos sonu itibariyle baraj inşaatında 4,5 km’lik rölekasyon yolu inşaatı, toplam 13,5 km’lik baraj ve malzeme ocakları ulaşım yolları ile 535 metre uzunluğundaki derivasyon tünelinin kazı çalışmaları tamamlandığını ve tünelde yaklaşık 9 bin m3 kazı yapılarak tünelin tamamının beton kaplama ve enjeksiyon işlerinin de bittiğini söyledi.

 

“HEM İÇME SUYU HEM DE TARIMSAL SULAMA”

DSİ tarafından inşa edilen barajın en kısa zamanda tamamlanarak hizmete alınacağını ifade eden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Rahmanlar Barajı’nda depolanacak su ile Ödemiş Ovası’nda brüt 
14 bin 940 dekar zirai alanı yüksek basınçlı borulu sistem ile sulayacağız. Bu alan 1950 adet futbol sahası büyüklüğüne eşit. Ayrıca barajda depolanacak 25 milyon 150 bin m³ su ile de Ödemiş ilçesine yıllık 9,5 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edeceğiz.

 

“12,5 MİLYON YILLIK GELİR ARTIŞI”

Projenin uygulanması ile 2015 yılı fiyatlarıyla dekar başına 825 TL olmak üzere, 14 bin 940 dekarlık alanda takriben 12,5 milyon TL yıllık net gelir artışı sağlanacak ve yaklaşık 1000 kişiye de ek istihdam imkanı oluşturulacak.

Rahmanlar Barajı’nın sulayacağı sahada hâlihazırda hububat, mısır, zeytin, pamuk, sebze, bostan ve yonca tarımı yapılıyor. Rahmanlar Barajı devreye girip sulu tarıma geçildiğinde, yörede entansif tarımın gelişmesinin yanı sıra 2. ürün tarımı artacak. Böylece mevcut ürünlerde verim ve üretim artışı sağlanmış olacak” dedi.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme