• Haberler
  • “Öğrenci kenti olma yolunda önemli bir adım”

“Öğrenci kenti olma yolunda önemli bir adım”

AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ramazan Şerif Delibalta, bu yıl öğrenci alımına başlayan Ödemiş Sağlık Yüksekokulu...

AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ramazan Şerif Delibalta, bu yıl öğrenci alımına başlayan Ödemiş Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi bölümünün 52 öğrenci ile kontenjanlarını doldurduğunu söyledi. İlçe açısından önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Delibalta, “Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nun mevcut bölümleri ile birlikte Eylül ayında ilçemize 350’ye yakın genç kardeşimiz, misafirimiz olarak gelecek. Genç üniversiteli kardeşlerimizi Ödemiş’in misafirperverliğine yakışır şekilde ağırlayacağız. Ödemiş Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü’nün açılması, ilçemiz ekonomisi açısından da güzel bir gelişmedir. 350 öğrencimiz, aylık asgari 1000 TL harcasa ilçemiz ekonomisine her ay 350.000 TL’yi aşan bir meblağda katkı sağlayacaktır” dedi.

Tüm bölümler doldu

Başkan Delibalta, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni açılan Çocuk Gelişimi Bölümü’ndeki 52 öğrencinin yanı sıra Meslek Yüksek Okulu’nun mevcut bölümleri Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü’ne 46 öğrenci, Bahçe Tarım Bölümü’ne 31 öğrenci, Organik Tarım Bölümü’ne 41 öğrenci, Süt ve Besi Hayvancılığı Bölümü’ne 31 öğrenci, Süt Ürünleri Teknolojisi Bölümü’ne 41 öğrenci, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü’ne 36 öğrenci ve Tohumculuk Teknolojisi Bölümü’ne ise 28 öğrencinin tercihte bulunarak ilçemize gelecek olmasından mutluluk duyuyoruz.

“En iyi şekilde ağırlayacağız”

Ödemiş’te açılan tüm bölümlerin kontenjanlarının dolması, ilçemizden mezun olan öğrencilerin memnuniyetlerinden kaynaklıdır. Ödemiş’imizin öğrenci kenti olması yolunda önemli adımlar atıyoruz. Mevcut kontenjanların dolması gösteriyor ki ilçemize tercih noktasında bir teveccüh var. Yeni bölümler ile bu teveccühü ilçemiz ekonomisine katkı olarak dönüştürmeyi hedefliyoruz. Eylül ayı itibariyle ilçemize kayıt için gelecek genç kardeşlerimizi ve ailelerini en iyi şeklide misafir etmek arzusundayız. Kadirşinas Ödemiş halkının da misafirlerimize her konuda yardımcı olacaklarına eminim. Güzel anılarla Ödemiş’ten ayrılan genç kardeşlerimizin ilçemizden ayrıldıktan sonra görev yaptıkları yerlerde Ödemiş sevdalısı olması, bizim için mutluluk vesilesidir. Tüm genç üniversiteli kardeşlerimize ve ailelerine ‘İlçemize hoş geldiniz’ diyorum.”

Onur Karagöz

Bakmadan Geçme