Ödemişspor ve Park Kulüp
SAL'dı BAL'dı derken bu kez 3. Lig kapısına kadar geldik. Beş yıl önce yazdığım yazıda Alsancak...
SAL’dı BAL’dı derken bu kez 3. Lig kapısına kadar geldik. Beş yıl önce yazdığım yazıda Alsancak Stadyumu’nda izlediğimiz İzmirspor-Ödemiş Belediyespor maçının ardından ‘Olmadı, olamadı’ demişim. O maçı alsaydık, Süper Amatör’den Bölgesel Amatör’e çıkacaktık. Sonra 3. Lig’e. 3. Lig’e çıkmak zor bir süreç. Velhasılı BAL’a çıkamamışız.
Sonra ne olmuş?
Karşıyaka Gençlerbirliği, aldığı genel kurul kararı ile kulübün adını Ödemişspor olarak değiştirmiş. Ödemişspor, o sezon Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele etmiş. İzmir ekibi Karşıyaka Gençlerbirliği ile yapılan görüşmeler sonucunda Ödemişspor olarak yola devam edilmiş. Ve o Ödemişspor, bugün 3. Lig’in kapısına kadar gelmiş. Yani o tarihte BAL’da mücadele eden bir İzmir takımı satın alarak lig atlayabildik.
Aynı süreci sarı-kırmızı forma ile yıllarca çeşitli liglerde top koşturan Tirespor da işletti. İzmir İl Özel İdare, ismini genel kurulda Tire 1922 olarak değiştirerek Tire’ye taşındı.
8. Grup’ta şampiyon olan Ödemişspor, play-off’ta karşılaşacağı Antalya ekibi Serik Belediyespor’u yenerse doğrudan 3. Lig’de.
Sen tut, onca hafta mücadele edip şampiyon ol, sonra iki maçta yenil ve yerinde say! Olacak iş mi?
Pazar günü oynanan maç kolay değildi. Rakibimiz, Aydın’ın Bozdoğan Belediyespor takımı da gruptaki üç Aydın takımı olan Söke ve Kuşadası takımlarının ardından sonuncu olduğu için düşme hattında idi ve SAL’a düştü.
Maçı Çamlık Tayfa tarafında izledim. Maç öncesi ve sırasında ateşli ve renkli gösterilerin yanı sıra “İzmir Marşı” ve “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları ilgi çekti.
Takımı, yöneticileri ve taraftarlarıyla birlikte kutluyorum. Dilerim 7. Grup’ta 9 puan fark ile şampiyon olan Serik Belediye’yi de play-off maçında yenip 3. Lig’e çıkarız.
**
Ödemiş’te geçen haftaların tartışmalarından biri, Park Kulüp Derneği’nin Cep Sineması’nın yanındaki yerinden çıkarılması idi. Belediye Başkanı Sayın Mahmut Badem, basına yaptığı açıklamalarda belediyenin mülkiyetindeki bu kafeteryayı halka açacağını söylemişti.
Konuyla ilgili derneğin yöneticiliğini yapmış gazetemizin köşe yazarı Yaşar Varış da bir yazı yazmış ve bu kararı desteklemediğini belirtmişti.
Bilindiği gibi söz konusu yer, Ödemiş’in en merkezi ve güzel yerlerinden biri. Benim ilkesel olarak buranın halka açılmasını desteklemem gerekir ve bu kararı destekliyorum.
Arkadaşlarım aracılığı ile birkaç kez girmiş çıkmışlığım var ama her yalnız girişimde tedirgin olmuşluğum da! “Buyurun, birini mi aramıştınız!” tarzı sorular.
Dernek ve benzeri kuruluşların herkese açık olmaması ve içeri girenin kimliğinin sorulması normaldir ama burası, kamuya ait bir yerdir. Özel bir mekanda hizmet verilse içeri girenin kimliği sorulur ama Ödemiş’in en güzel yerinde belediyenin mülkiyeti altındaki bir yere vatandaşın girmesinin engellenmesini kabul edemem. Park Kulüp Derneği, öncesini bilemem ama süreci son dönem iyi yönetemedi gibi geliyor bana. Sanıyorum şimdi tren garının alt taraflarında bir yere taşınmış.
Buraya kadar olaya bakış açım.
Ama bir ilçede benzeri yerlerin bulunması gerektiğine inanıyorum. Eski şehir kulüpleri, şehrin ileri gelenlerinin yemek yiyip eğlenebildikleri yerlerdi. İleri gelenler derken kaymakam, daire amirleri, emniyet müdürü ve savcı gibi halkla sıradan ilişkiler içine giremeyecek kişilerden bahsediyorum.
Şimdi düşünün, kaymakam herhangi bir kahvehaneye giriyor ve onu biraz tanıyan bir vatandaş “Kaymakamım, buyurun bir el okey atalım” diye davet ediyor!
Oysa adını andığım üst düzey yöneticilerin de vakit geçirme ve oyun oynama hatta birkaç kadeh içki alma özgürlükleri olmalıdır. “Efendim onlar da halkın gittiği yerlere gitsinler!” yaklaşımına şu an katılamıyorum. Keşke rahatlıkla katılabilseler de o kültür düzeyinde olabilsek.
Bir iddiadır ki Park Kulüp Derneği, üyelerinin çoğunluğunun siyasal yapısı ve burada ‘ruhsatlı’ içki içilebildiği için o mekandan çıkarıldı. Halka açılması tamam. Garaj ve tren garı yakınında bulunduğu için herkese uygun fiyatta ve temiz hizmet verilmesi de tamam.
Peki bundan sonra burada isteyenler, bir iki kadeh bira içebilecekler mi!
Çamlık’taki belediye kafeteryası, zarar ediyor gerekçesi ile kapatıldı. Salı Pazarı kafeteryası da kapatılıyordu ki yanlıştan dönüldü.
Dilerim Ödemiş’in bu en seçkin mekanı, en güzel şekilde yeniden hizmete açılır. Hatta dilerim yan taraftaki emlak servisi de daha uygun bir yere taşınır da orası en azından küçük çaplı sergi ve kitap fuarı gibi kültürel etkinliklere ev sahipliği yapar.