• Haberler
  • ÖDEMİŞLİ MİLLİ AŞÇI YASİN ÇEŞME 24 YAŞINDA 11 MADALYA SAHİBİ

ÖDEMİŞLİ MİLLİ AŞÇI YASİN ÇEŞME 24 YAŞINDA 11 MADALYA SAHİBİ

 Kerem Karamanlıoğlu – Türkiye Aşçılık Federasyonu (TAF) Türkiye Genç Aşçılık Takımında yer alan 24 yaşındaki Ödemişli...

 Kerem Karamanlıoğlu – Türkiye Aşçılık Federasyonu (TAF) Türkiye Genç Aşçılık Takımında yer alan 24 yaşındaki Ödemişli Milli Aşçı Yasin Çeşme Ödemiş’in gizli gurur kaynaklarından biri haline geldi.

Genç yaşına rağmen aşçılıkta profesyonel noktaya gelen Ödemişli Milli Aşçı Yasin Çeşme 24 yaşında 11adet madalyanın sahibi oldu.

12 senedir aşçılık yapan Milli Aşçı Yasin Çeşme mesleğinin ilk 8 yılını amatör mutfakta, 4 yılını ise profesyonel mutfaklarda görev alarak sürdürüyor.

12 yıldır genel olarak gastronomi mutfağında görev alan Türkiye’de farklı tatil bölgelerinde 5 yıldızlı otellerin restoran bölümünde farklı unvanlarda aşçılık yapan Yasin Çeşme Türkiye Aşçılık Federasyonu (TAF) Türkiye Genç Aşçılık Takımından da Türkiye’yi farklı yarışmalarda temsil ediyor.

Aile sebeplerinden dolayı Ödemiş’e dönen Ödemiş’te faaliyet gösteren Yasin Çeşme Ödemiş Kahve Diyarı bünyesinde bulunan bistro restoranda mesleğini yapıyor.

Karma mutfak, dünya mutfağı ve Osmanlı mutfağında uzman olduğunu belirten Milli Aşçı Yasin Çeşme yurt dışı ve yurt içi yemek yarışmalarında derece aldığını toplam 11 madalya sahibi olduğunu söyledi.

“12 YILDIR BU İŞİ YAPIYORUM”

Çeşme şunları söyledi: “Çocukluk yaşlarımda en büyük hayalim iyi bir aşçı olmaktı. Bunun için uzun yıllar çeşitli mutfaklarda çalıştım. Bu iş bende doğuştan bir istek ve yetenekti. 8 yıl çeşitli amatör mutfaklarda çalıştıktan sonra 4 yıl profesyonel mutfaklarda çalıştım. türkiye’nin en iyi otellerinin 5 yıldızlı mutfaklarında farklı kategorilerde görev aldım. 12 yılda karma mutfak, dünya mutfağı ve Osmanlı mutfağını öğrendim. Osmanlı mutfağı ayrı bir kategori ecdadımızı da bu anlamda sahip çıkmak istemiştim bunu da başardığımı söyleyebilirim.”

“TAF’TA ÜLKEMİ TEMSİL EDİYORUM”

“Bu süreçte Türkiye Aşçılık Federasyonu (TAF) Türkiye Genç Aşçılık Takımına girmek için gerekli başvuruları yaptım. Düzenlenen sınavları tamamladıktan sonra ülkemi farklı yemek yarışmalarında Türkiye Genç Aşçılık Takımı adı altında temsil ettim. Birincilik, ikincilik ve üçüncülüklerden oluşan toplam 11 adet madalya almaya hak kazandım. Excutive şef, sous şef olarak otellerde hizmet yaptım. Son 9 aydır memleketim aile sebeplerimden dolayı Ödemiş’e geri döndüm. Ödemiş’te de hizmete giren Kahve Diyarı Kafe Bistro Restoranda çalışmaya başladım. Milli takımdaki görevlerimi Ödemiş’ten yürütüyorum. Ödemiş’te Kahve Diyarı bir kafe olmanın yanında aynı zamanda iyi bir restoran dünya mutfağından, Osmanlı mutfağından karma mutfaktan yemek tatmak isteyenler olduğunda restoranımıza buyursunlar gelsinler. Ödemiş’te bu durumu bilenler artık sürekli müşterimiz oldu. Ödemişli olarak tüm Ödemişlilere hizmet etmek isterim. Tesisimiz de bu duruma elverişli. Tarihi bir binada güzel keyifli yemeğinizi yiyebilir. Nezih bir akşam yaşayabilirsiniz. Ödemiş’te restoran anlamında girişimcilik yapmak isteyen birileri de olursa her konuda menü oluşturmada yardımcı olabilirim.”

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE DE ÖDEMİŞ’E MADALYA GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİM”

“Ödemiş’e önümüzdeki süreçte de madalya getirmeye devam edeceğim. Herkese sağlıklı afiyetli günler diliyorum.”

Ödemiş Kahve Diyarı Müdürü İsmail Şanay, “Ödemiş’te açıldığımız günden bu yana 30 personelimiz ve tarihi mekânımız ile nezih bir ortamda müşterilerimize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Restoran bölümümüzde de bu nezihliği yakalamak istiyorduk. Milli Aşçı Yasin arkadaşımız ile istediğimiz hedefe ulaştık. Kendisi genç yaşta iyi bir aşçı ve artık Ödemiş’in gururu haline geldi. Bu anlamda katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Mesleğinde başarılar diliyorum. Kahve diyarı olarak kafe ve restoran bölümlerimiz ile hafta Salı ve Cuma geceleri canlı müzik gecelerimiz ile müşterilerimizin daima hizmetindeyiz” dedi. 

Bakmadan Geçme